מרק צלול ועשיר מירקות בלבד. הסוד הוא בפטריות המיובשות שמעניקות למרק עומק, טעם וצבע. ולא, לא ניתן להחליף אותן בפטריות טריות, זה לא אותו הטעם. אפשר למצוא היום פטריות מיובשות כמעט בכל סופר וגם אצל הירקנים. בדרך כלל הן נמכרות במארז של 20 גרם, וזאת בדיוק הכמות שאתם צריכים לסיר ענק של מרק. אני אוהבת להקפיא חלק מהמרק המסונן ולהשתמש בו בהמשך להכנת ריזוטו, תבשילים ורטבים.
מרכיבים
(3 ליטר מרק)
3/4 כוס (20 גרם) פטריות מיובשות (פורצ'יני, שמפיניון או לקט פטריות)
הכי מעניין
1 צרור גדול של פטרוזיליה
1 צרור גדול של שמיר
3 גבעולי סלרי
3 גזרים (רצוי צבעוניים) חתוכים גס
2 בצלים בינוניים חתוכים לרבעים
1 זוקיני גדול חתוך גס
1 שורש סלרי חתוך לרבעים
1 שורש פטרוזיליה חתוך גס
4 עלי דפנה
1 כפית גרגירי פלפל שחור (שלמים)
1 כף מלח
4 ליטר מים מינרליים או מסוננים
אופן ההכנה
1. שוטפים קלות את הפטריות המיובשות במים קרים רק כדי להיפטר ממעט חול אם יש. נמנעים מלשטוף את הפטריות למשך יותר מכמה שניות, כדי לא לאבד את הטעם והצבע שלהן.
2. מרפדים סיר גדול בפטרוזיליה ובשמיר, מניחים מעל את הפטריות המיובשות, מוסיפים את שאר המרכיבים ויוצקים מעל את המים. מביאים לרתיחה מלאה.
3. מנמיכים את הלהבה למינימום ומבשלים במשך כשעה וחצי ללא כיסוי. טועמים ומתקנים תיבול.
4. מכבים את הלהבה ומצננים היטב.
5. מסננים את המרק. שומרים את הנוזל והגזרים בכלי אטום במקרר עד 5 ימים או במקפיא עד חודשיים.
להגשה מחממים את המרק ומצרפים אליו פרוסות גזרים מבושלים.
עוד מתכונים טבעוניים טעימים



