מרכיבים
לתבנית בגודל 22*30 ס״מ או בקוטר 24
8־10 מנות
לפירה דלעת
הכי מעניין
1 ק"ג דלעת או דלורית (נטו, ללא הקליפה)
1 כף שמן זית
מלח ופלפל לתיבול
למילוי
3 כפות שמן זית
2 בצלים קצוצים גס
1 גזר קצוץ דק
1 מקל סלרי קצוץ דק
1 כפית סוכר
1 כפית מלח
½ כפית פלפל שחור
1 כפית זרעי כוסברה כתושים בעלי ומכתש
עלי טימין משני ענפים
3 שיני שום כתושות
10 עגבניות מיובשות קצוצות
1 תכולת חבילת פטריות מיובשות (כ־20 גרם) שהושרתה במים רותחים, קצוצה דק
½ כוס ממי ההשריה של הפטריות
2 כפות חומץ בן־יין
1 כוס עדשים ירוקות מבושלות
1 כוס גרגירי חומוס מבושלים
חופן נדיב של פטרוזיליה קצוצה
2 כפות פירורי לחם או קוואקר (לא חובה)
אופן ההכנה
- חותכים את הדלעת לחתיכות גדולות ומניחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
- מורחים שמן זית בעזרת מברשת, ממליחים ומפלפלים.
- אופים כחצי שעה בחום של 200 מעלות או עד שהדלעת רכה מאוד.
- מעבירים לקערה גדולה, מוסיפים רבע כפית מלח ומועכים לפירה.
- מכינים את המילוי: מחממים שמן זית במחבת גדולה ומטגנים בצל, גזר וסלרי 10 דקות.
- מוסיפים סוכר, מלח, פלפל, כוסברה, טימין ושום ומטגנים כדקה נוספת.
- מוסיפים את שאר החומרים מלבד פירורי הלחם, ומבשלים כרבע שעה עד שכל הנוזלים נספגים.
- מוסיפים פירורי לחם, מערבבים ומכבים את האש.
- מעבירים את התערובת לתבנית משומנת ומהדקים.
- מכסים את התערובת בפירה דלעת ויוצרים דוגמת תלוליות.
- אופים בתנור שחומם ל־180 מעלות במשך 35־40 דקות עד שהפירה מתייצב ומזהיב בקצוות.