פאי רועים טבעוני

גם לצמחונים מגיע פאי רועים מחמם ומשביע, עם שפע ירקות בריאים וטעימים כתחליף לבשר. בהשראת מתכון של ג׳יימי אוליבר

פאי רועים טבעוני. | אפרת ליכטנשטט

פאי רועים טבעוני. | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

מרכיבים

לתבנית בגודל 22*30 ס״מ או בקוטר 24

8־10 מנות

לפירה דלעת

הכי מעניין

1 ק"ג דלעת או דלורית (נטו, ללא הקליפה)

1 כף שמן זית

מלח ופלפל לתיבול

למילוי

3 כפות שמן זית

2 בצלים קצוצים גס

1 גזר קצוץ דק

1 מקל סלרי קצוץ דק

1 כפית סוכר

1 כפית מלח

½ כפית פלפל שחור

1 כפית זרעי כוסברה כתושים בעלי ומכתש

עלי טימין משני ענפים

3 שיני שום כתושות

10 עגבניות מיובשות קצוצות

1 תכולת חבילת פטריות מיובשות (כ־20 גרם) שהושרתה במים רותחים, קצוצה דק

½ כוס ממי ההשריה של הפטריות

2 כפות חומץ בן־יין

1 כוס עדשים ירוקות מבושלות

1 כוס גרגירי חומוס מבושלים

חופן נדיב של פטרוזיליה קצוצה

2 כפות פירורי לחם או קוואקר (לא חובה)

אופן ההכנה

  1. חותכים את הדלעת לחתיכות גדולות ומניחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
  2. מורחים שמן זית בעזרת מברשת, ממליחים ומפלפלים.
  3. אופים כחצי שעה בחום של 200 מעלות או עד שהדלעת רכה מאוד.
  4. מעבירים לקערה גדולה, מוסיפים רבע כפית מלח ומועכים לפירה.
  5. מכינים את המילוי: מחממים שמן זית במחבת גדולה ומטגנים בצל, גזר וסלרי 10 דקות.
  6. מוסיפים סוכר, מלח, פלפל, כוסברה, טימין ושום ומטגנים כדקה נוספת.
  7. מוסיפים את שאר החומרים מלבד פירורי הלחם, ומבשלים כרבע שעה עד שכל הנוזלים נספגים.
  8. מוסיפים פירורי לחם, מערבבים ומכבים את האש.
  9. מעבירים את התערובת לתבנית משומנת ומהדקים.
  10. מכסים את התערובת בפירה דלעת ויוצרים דוגמת תלוליות.
  11. אופים בתנור שחומם ל־180 מעלות במשך 35־40 דקות עד שהפירה מתייצב ומזהיב בקצוות.