מרכיבים (6 המבורגרים גדולים)
2 כפות שמן זית
2 בצלים קצוצים
500 גרם פטריות פורטובלו קצוצות דק
1 כפית מלח
½ כפית פלפל שחור
1 כפית סוכר
½ כוס אגוזי פקאן
½ כוס אורז מבושל
½1 כוסות עדשים ירוקות, מבושלות ורכות מאוד
1 כף רוטב סויה
½ כפית כורכום
½ כפית כמון
1 שן שום כתושה
½ כפית מלח נוספת
טיפ: כדי לקבל כוס וחצי עדשים מבושלות, יש לבשל שני שליש כוס עדשים בשפע מים עם מלח. אני אוהבת לבשל כמות גדולה יותר ולשמור במקרר כדי להוסיף לסלטים, ואפשר גם לקנות אותן מבושלות

המבורגר פטריות טבעוני וללא גלוטן. | צילום: אפרת ליכטנשטט
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל־180 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים את הנייר במעט שמן.
2. במחבת גדולה מחממים את השמן ומטגנים את הבצל כעשר דקות עד שהוא רך וזהוב. מוסיפים מלח, פלפל וסוכר ומערבבים היטב.
3. מוסיפים את הפטריות ומטגנים כ־15 דקות נוספות תוך ערבוב מדי פעם, עד שהן רכות וכל הנוזלים התאדו. מצננים מעט.
4. במעבד מזון שמים את הפטריות, האגוזים, האורז, העדשים ואת כל שאר התבלינים. טוחנים בפולסים קצרים כדי להגיע לתערובת אחידה אך עדיין טחונה גס ולא במרקם של פירה. לוקחים מעט מהתערובת ומנסים ליצור קציצה. אם זה מצליח, סימן שהתערובת מוכנה.
5. יוצרים קציצות גדולות ושטוחות בגודל הרצוי ומניחים על נייר האפייה.
6. מתיזים מעט שמן על הקציצות או מורחים עליהן מעט שמן עם מברשת. אופים במשך 25־30 דקות עד שהקציצות יציבות ושחומות.
7. מגישים בלחמנייה עם ירקות טריים, או פשוט לצד סלט.