מרק בשר של רגלי דובים – זו המנה שקפצה לעיניי מהדף, ואז התקדמה לעברי בצעדים מגושמים. המנה המאוד לא ים תיכונית הזו הוזכרה בכתבה מ"הניו יורק טיימס", שסיקרה את סצנת האוכל הנורדי. מאחוריה עמד השף רנה רדזפי מהמסעדה הדנית נומה. נומה בת השבע זכתה זו השנה השנייה ברציפות בתואר המסעדה הטובה ביותר בעולם, והיא פותחת את הרשימה הסופר יוקרתית שיוצרים מדי שנה מאות חברי האקדמיה הגסטרונומית ובכירים בתעשיית המסעדנות העולמית.
בדרך כלל אני נוטה להתעלם מרשימות הכתרה, גם כאלו שמעצבות את שוק התיירות העולמי כמו זו. הרבה פעמים הרשימות האלו מושפעות מגורמים מעצבנים שלא קשורים לצלחת: טרנד קולינרי, עיצוב פנים, עומק מרתף היינות וכל המישלן הזה. אבל משהו ב"נומה" לא נתן לי מנוח. הייתי חייב לטעום את גלידת מחטי האורנים של רדזפי כדי להבין את כל מהומת ...