אורות בוהקים: מסע אוכל בניו יורק 2011 (חלק א')
הנה בא החזיר. לא ראה תנור האדיוט. לבן, לח, שלם. מונח על מגש. שני עובדים נושאים אותו על הידיים. חוצים את מרכז המסעדה ונעלמים בדלת. לאן הם לוקחים אותו?
זה לא מופע ראווה למרות ששמו של הגאסטרו בר בניצוחה של השפית הבריטית הנמרצת אפריל בלומפילד הוא החזיר המנוקד. גם בובות החזרזיר בחלון הכניסה מביעות חיבה ליצור המשהק הזה. לעולם לא אדע אם הוא חיה טפשית או תמהונית.
אבל אני לא באתי לכאן בשבילו, אלה עבור הטוגנים. תראו מה שנים של פיש אנד צ’יפס עושים לבן אדם. איזה תיקון נפלא, הכי לא דוכן נשכני בפדינגטון. שרוכים ארוכים ואווריריים של תפוחי אדמה מטוגנים בשמן עמוק ומעליהם מלח ורוזמרין בכמויות. אלו לא צ'יפסים, אלא נוצות. האצבעות לא יודעות מה לעשות. האם לתפוס נוצה נוצה או ללקט כמה ביחד ובתנועה חדה להכניס את כולן לפה.
ויש גם את ההמבורגר בצד. נכון שהוא תירוץ, אבל מהמוצדקות. קציצה רכה, שמנמנה במידה, שהוקפדה לא להיצרב בפראות. מלווה בקוביית גבינה כחולה כמתבל הבלעדי. אין צורך ביותר. גם כך היא שלתטנית. לא רואה אף אחד ממטר. לא חארם על הבשר הנפלא?
הבחור שממולי נמנע ממלכודת העובש. הוא הזמין כריך קובני המכיל את נתחי חזיר צלוי. גם הוא קיבל טוגנים. אבל היה עסוק בפלחי החזיר. אני לא חושב שזו חזירות.
The Spotted Pig, West 11th street ny
2. לופה