אלון הדר

דילמת הטחינה: יונה או קראוון

16/05/11   |   76 תגובות
מתוך קטגוריות:   טחינה   ואדי ניסנאס   אפטייזר   ערק

בצד ימין של המדף טחינה "היונה" משכם. בצד שמאל עוד טחינה משכם. אבל על התווית אין יונה. ציפור אחרת. למה עושים לי את זה? אם הייתה ציפור אחת הייתי קונה. עכשיו לך תדע איזו ציפור יותר טעימה. היונה או האנונימית עם המדבקה הכחולה. זה היה מה בכך אם הייתי גר מטר מהחנות. שבוע יונה, שבוע עספור. אבל עכשיו אני בואדי ניסנאס, במעדניה אפטייזר ואני רוצה למקסם  את הקנייה שלי. תכונה נוראית ששנים אני לא מצליח להיפתר ממנה. בכל קנייה של טי שרט בשקל, בכל התלבטות בתפריט רב שורות, בכל תכנון מסלול טיול בחו“ל.

חסר לי שאבחר בציפור ואיזה חכמולוג טחינה יאמר לי בתל אביב: היונה יותר טעים. אז אני לוקח את שתי הטחינות לדלפק ושואל את בעל הבית מה ההבדל. "זו יונה וזו קראוון", הוא מסביר, "יונה אתה יודע מה זה, קראוון זה כמו ציפור שיר". יונה או קורא – מרוב שאני כועס אני מחליט לקנות את הקופסת הפלסטיק היותר קטנה. כאילו להראות דווקא. את הכסף אני משקיע בערק שתורה מירדן שעבר ארבעה פילטורים (יבואן: בני חנא שמשום בע“מ). את חבית החמאה המזוקקת מדנמרק, כמו גם שמן הזית מלטרון וראחת לוקום הסורית – אני שומר לפעם אחרת.

בבית אני מסתכל על הקופסה. יצא יונה.

אפטייזר, חורי 45, ואדי ניסנאס, חיפה. 04-8535190

 

----

 

לקבלת ביקורת מסעדות ישירות למייל לחץ כאן

לבלוג ביקורת האוכל של אלון הדר culinar