אלון הדר

לונדון קולינג: נשיקה של אוטולנגי

24/04/11   |   12 תגובות
מתוך קטגוריות:   אוטולנגי   קונדיטוריה   לונדון

Ottolenghi כתוב באותיות דקות ורחבות על הכרכוב הצבוע בלבן. לא אוטולנגי. Ottolenghi וגם התור המאוד ארוך מחוץ למסעדה-קונדיטוריה של יותם אוטולנגי באיסלינגטון, השכונה הכיפית בצפון מזרח לונדון המתעוררת לא מסגיר את הישראליות של בעל הבית. צעירים בורגנים יפים ונשים בעגלות ילדים ממתינים בסבלנות. מבחוץ העין נשטפת באחד הוטרינות הכי יפות שראיתי אי פעם. נשיקות ענקיות עם אגוזי לוז, עוגות וניל אישית עם גבעות של דובדבנים, צנצנות של ריבת לימונים, עוגות גבינה על בסיס ריקוטה עם אבנים של נוגט קשוח, מאפינס נוטפים מקרם קרמל שנשפך עליהם וזולג עד תחתית הצלחת, משטחים של עוגות שוקולד מבוקעות פנים.

אבל ל- Ottolenghi לא באים רק לזלול מתוקים. בצד השני של המסעדה יש קונצרט אחר לגמרי. מגשי סלט ענקיים המשתנים מיום ליום, וכן כמה מנות עיקריות. אני לא יודע כמה אוטולנגי הושפע ממה שצבר בארץ המטורללת שלנו. אבל במסעדה ראיתי את ההיסטוריה שעברה לו מול העיניים. מהקייטרינג המושקע בחתונות ישראל ועד לארוחת הבוקר שהופכת לסעודה שלמה.

אבל אלו לא רק המנות ששולבו לתוך המסעדה האנגלית – מהקבאב הסורי עד החציל עם הטחינה והיוגורט – שהמזרח התיכון הדהד בהן. זה בעיקר הקונספט: אמונה מוחלטת בירקות כדי להרכיב את לב הארוחה. במובן הזה, השימוש במילה ”סלט“ די מעליב את מה שמתרחש על המגשים. ננסח זו כך: חסה אין שם. אבל לא על הירקות לבדם. אוטולנגי שכלל את ההתייחסות של המטבח המזרח והים תיכוני (במיוחד הדרום איטלקי) לירקות השדה. עיקר הכח של הצלחת שלו נובעת מהצירוף הכה מדוייק בין המרכיבים השונים. צ‘ילי ארוך ומטוגן לברוקלי חלוט עושה את כל ההבדל. גבינת פטה מפוררת על שעועית ענק ברוטב אדום.

כמו שפים אחרים אוטולנגי, בעל טור אוכל נחשב בעיתונות האנגלית, מיהר להוציא ספר מתכונים (הראשון, אגב, תורגם לעברי והשני יצא לאחרונה בממלכה). אבל כמו שהעיד גלריסט ישראלי שחי שנים רבות בלונדון, ”זה הידיים שלו. בבית זה יוצא אחרת“. ואצל אוטולנגי (הנה כבר כתבתי את שם המסעדה בעברית ונכסתי אותו) זה באמת טעים. עד עתה אני לא נרגע מסטייק הדלעת.

בבית, בישראל, כשהגעגועים לצפון מזרח לונדון הציפו אותי, גליתי במזוודה כי הנשיקה אותה לקחתי בטייק אווי, הסתננה פנימה. ביקעתי אותה בשמחה, שאבתי את הפירורים. אבל ההפתעה הגדולה התחבאה בלב הכדור. עיסה חצי קרושה חצי יבשה מילאה את הפה בנוזל מתוק וטהור. תגידי לי אמא אוטולנגי: את לא מתגעגעת לבן שלך? אנחנו רוצים סניף בישראל.


Ottolenghi, Upper Street 287, London N1 2TZ, 14547288020

---

 

עוד מקומות מקפיצים בחו"ל, בבלוג האוכל culinar