דיון מרתק בין אנשי אקדמיה בישראל חושף טפח וחושף עוד טפחיים בתרבות הדיון בין מובילי הדעה באקדמיה, ומאיר כמה מזרמי המעמקים שמתחת לפני השטח. סוציאליסטים, מסתבר, פתוחים לכל דעה שהיא, כל עוד היא הדעה שלהם, ואל תבלבלו להם את המוח עם עובדות. (כתב: טל ירון)
הנפשות הפועלות
ד"ר איריס אגמון - מרצה במחלקה ללימודי המזרח-התיכון באוניברסיטת בן גוריון והעומדת בראש "הפורום להגנת ההשכלה הציבורית בישראל." עמדותיה: מסוציאל-דמוקרטיה ושמאלה.
פרופ' עומר מואב - מרצה לכלכלה באוניברסיטה העברית. בעל עמדות המקורבות לליברליזם קלאסי.
פרופ' עודד גולדרייך - חוקר במכון וייצמן וחבר במטה המאבק של "הפורום להגנת ההשכלה הציבורית בישראל." גולדרייך הוא בעל עמדות קומוניסטיות.
ד"ר יעקב ברגמן - מרצה בבית הספר למנהל עסקים באוניברסיטה העברית. בעל דעות ...
מסתבר שמרקס צדק בדבר אחד: ההוויה אכן משנה את התודעה. קחו לדוגמה את יוסי לנגוצקי. לא טוב? אז קחו את שלי יחימוביץ'. אפילו עוד יותר טוב. (כתב: אורי רדלר)
המהפך של לנגוצקי
יוסי לנגוצקי, אלוף משנה במילואים ובעל עיטור המופת, הוא גיאולוג וותיק, המצוי בעסקי חיפוש הגז והנפט כבר שנים רבות. הוא שימש בעבר מנכ"ל חברת שדות נפט, ואחר-כך היה נציגו של איש העסקים בני שטיינמץ בחברת STX, שהייתה שותפה עם ישראמקו בחיפושי גז. באוקטובר 2008, ערב הגילויים הגדולים, פרש שטיינמץ מהתאגדות החברות (קונסורציום) לבצוע הקידוחים, שכן לא רצה לשלם סכום כסף נוסף עבור המשך הקידוחים ולכן בטלה שותפותו ואחוזיו חולקו בין החברות האחרות, שאכן הגדילו את השקעתן. לנגוצקי, נציגו של שטיינמץ, נאלץ לוותר על אחוזיו בקידוח.
בינואר 2009, עם גילוי הגז בקידוח "תמר," התברר כי לנגוצקי הפסיד מאות מיליוני ...
מסתבר כי ידע אינו מכשול בדרך לתואר פרופסור לסוציולוגיה: אין צורך בלמדנות מופלגת או בידיעות מקיפות בתחום החברה והכלכלה. מספיק להחזיק בדעות המתאימות. בכל אופן, ככה זה נראה לאור מופע האימים האחרון של אחד מנכבדי העדה (כתב: אורי רדלר)
פרופ' אווה אילוז מהמחלקה לסוציולוגיה באוניברסיטה העברית תוקפת את דו"ח המכון לאסטרטגיה ציונית וגורסת במאמר דיעה ב"הארץ" כי "הסוציולוגיה נחשבת לפוליטית מפני שהיא חוקרת את החברה באופן נייטרלי. הנייטרליות היא פוליטית - כי כל החברות מייפות את עצמן, מעגנות בחוק את פרשנותן לעולם... והופכות סמלים מסוימים לקדושים ואחרים לטמאים." כלומר, הסוציולוגיה היא ענף חקר פוליטי משום שמלאכת ניתוץ הפרות הקדושות של החברה - משימתה המדעית של הסוציולוגיה - נתפשת כפוליטית.
פרופ' אילוז צודקת באופן חלקי. אחת ממטרותיו המרכזיות של החקר המדעי היא ...
ג'ורג' קוסטנזה: "הינקיז' נותנים לי שלושה חודשים של שכר מלא בשביל לא לעשות כלום!"
ג'רי סיינפלד: "אני עושה כלום כבר כמה שנים, מה זה כבר כמה חודשים"
קוסטנזה: "אני באמת הולך לעשות משהו עם הזמן הזה..."
סיינפלד: "כמו מה?"
קוסטנזה: "אני הולך לקרוא ספר! מהתחלה עד הסוף. בסדר הזה ממש!"
סיינפלד: "זה משהו שתמיד רציתי לעשות..."
בטור היומי שלו מזכיר ג'ימס טרנטו את פרק הסיום בעונה השמינית של סיינפלד - הקיץ של ג'ורג'. בפרק זה מקבל ג'ורג' קוסטנזה חבילת פיצויי פיטורים בגובה שלושה חודשי שכר מהינקיז', ומחליט להשתמש בזמן הזה בכדי לחיות את החיים הטובים למשך תקופה אותה הוא מכנה "הקיץ של ג'ורג'". (כתב: רותם סלע)
במהלך שלושת החודשים קוסטנזה רואה סדרות טלוויזיה, משמש כעוזר אישי ...