אז כמה כסף הם באמת עושים, המנוולים? מהפכת "פסק זמן," המאיימת לרשת את "מהפכת הקוטג'" הזכורה לטוב מונעת בדלק המידע כי מחיריהם של כמה חטיפים בארצות-הברית נמוך במידה ניכרת ממחירם כאן בארץ. מאליו מתבקשת השאלה: ממה נובע ההפרש? מדוע מוצרי מזון בארץ כה יקרים? וכמובן, מי לעזאזל מרוויח מזה? התשובות, כפי שתגלו, שונות משחשבתם. (כתב: אורי רדלר)
ואם אתם כבר כאן: הצטרפו לקבוצת הקפיטליסט היומי בפייסבוק יותר מאלף ומאה חברים אינם טועים.
הדעה הרווחת ביחס למחירי מוצרי המזון פשוטה: המוצרים נמכרים על-ידי היצרניות ברווח מפולפל, ואחר-כך משווקים לנו בחנויות ברווח מפולפל עוד יותר. כלומר, האשמים במחירים הגבוהים הם היצרנים וחברות השיווק הקמעונאי.
כדי לבחון את אמיתות הדעה הרווחת הזו, בחנו את רווחיהם של יצרני המזון ושל רשתות המרכולים הגדולות. באופן טבעי, ...
שראל כץ צריך לשקול ברצינות לסגור את רכבת ישראל. לא רק שהרכבת סובלת מבעיות אמינות קשות בעמידה בלוחות הזמנים, היא גם כלי התחבורה הציבורי היקר ביותר שמסבסד משלם המיסים הישראלי. כפי שהוכח השנה האחרונה, ובעיקר השבועות האחרונים, זהו גם הפתרון התחבורתי המסוכן ביותר לכלכלת המדינה. מקבלי ההחלטות צריכים להתעשת לפני שישראל תהפוך ממדינה שיש לה רכבת, לרכבת שיש לה מדינה. משם כבר לא תהיה דרך חזרה. (כתב רותם סלע)
אנחנו לא טועים! הצטרף לקבוצת הקפיטליסט היומי בפייסבוק וקבל עידכונים שוטפים
משרד התחבורה מסבסד, מנהל ומתחזק שלושה פתרונות תחבורה ציבוריים האחראים ל-23 אחוז מכלל הנסועה בישראל. הראשון והמשמעותי ביותר הוא מערך ההסעה באוטובוסים, שעלותו למשלם המיסים כ-2.5 מיליארד שקלים בשנה. האוטובוסים של דן ואגד אחראים לכ-630 מיליון נסיעות בשנה. מערך נסיעות שני, זה של מוניות השירות, ...
אחרי המתקפה התקשורתית והציבורית על גליה אדרעי, יו"ר ועד עובדי הרכבת, פרסם שי ניב בגלובס מאמר התוקף את המתקפה. ניב טוען כי נטפלים לאדרעי משום שהיא ממוצא מזרחי ובעלת לשון משתלחת:
"עצרו רגע וחשבו, מה מפריע לנו בגילה אדרעי? האם זו רק הכוחנות? ההתנהלות המטופשת? חוסר הציות לבית המשפט? הרי את כל אלה קיבלנו גם במאבק הרופאים. אולי מפריע לנו גם שזו גילה ולא משה. אולי מפריע לנו שזו אדרעי ולא זליקוביץ'. אולי זה הדיבור של הערסית?"
ניב תוהה מדוע זוכים עובדי הרכבת ליחס תקשורתי כה עוין, שעה שציבור הרופאים - שנקט צעדים חריפים לא פחות - זכה דווקא לחיבוק, וכיוון שהוא מניח כי מאבק הרופאים ועובדי הרכבת שקולים זה לזה מבחינת הלגיטימיות של המאבק ודרישותיו ומקנח במסקנה הבלתי נמנעת: ההטייה ביחס התקשורתי נובעת מסיבה אחרת, והאחר הזה הוא המזרחיות והלבנטיניות שלה. ניב טועה. (כתב רותם ...
"הכנסת נלחמת בזנות" מקדמת בצהלה כותרת ב"מעריב" (12.2.2012) את העלאת הצעת החוק של אורית זוארץ, המבקשת להפוך קניית שירותי זנות לעבירה פלילית, ואת הקונה שירותים כאלו לעבריין. אם אכן יאושר החוק (כעת הוא עומד לקריאה טרומית) תהיה זו דוגמה נוספת לאופן בו היסטריה מוסרית מטופשת וחסרת בסיס מביאה לתוצאה צפויה מראש: התעמרות ולשלילת זכויותיהם של החלשים. במקרה הזה, הזונות. (כתב: אורי רדלר)
ואם אתם כבר כאן: הצטרפו לקבוצת הקפיטליסט היומי בפייסבוק יותר מאלף ומאה חברים אינם טועים.
המקצוע העתיק בעולם
הזנות קרויה "המקצוע העתיק בעולם" - ולא בכדי. זנות התקיימה מאז ומתמיד, באופן כזה ואחר. היחס למקצוע השתנה מדור לדור וממקום למקום, בהתאם לרקע התרבותי - מיחס ענייני, גם אם מזלזל, עבור בכבוד, וכלה בגינוי, ביזוי ורדיפה.
רובע דה ואלן שבאמסטרדם הוא דוגמה ...