המג’דרה ההודית שמצילה ימים קרים

קיצ’רי חמים של אורז, עדשים ותבלינים עדינים : סיר אחד פשוט ומנחם שנולד לימי גשם ונשאר מושלם לחורף

קיצ'רי | אפרת ליכטנשטט

קיצ'רי | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

מרכיבים (ל-4 מנות):
¾ כוס אורז בסמטי (מושרה במים ל־30 דקות)
3 כפות חמאת גי/שמן
½ כפית זרעי כמון
1 חתיכת גי'נגר קטנה (בגודל חצי זרת)
1 צ'ילי חתוך לאורכו
½ כפית אבקת גאראם מסאלה
1 כפית מלח או לפי הטעם
¼ כפית כורכום
50 גרם (4 כפות) עדשים צהובות (או ירוקות) שטופות
3 כוסות מרק עוף
2 כפות שמן
4 כפות כוסברה קצוצה דק

קיצ'רי | אפרת ליכטנשטט

קיצ'רי | צילום: אפרת ליכטנשטט

אופן ההכנה:
1. מחממים גי/שמן בסיר גדול ומטגנים את התבלינים והצ'ילי.
2. מוסיפים את האורז, העדשים והכורכום.
3. מוסיפים את מי מרק הרותחים והמלח, ומבשלים בשיטת האידוי: מכסים במים עד 1 ס״מ מעל קו האורז, ומביאים לרתיחה. מכסים ומורידים את גובה הלהבה למינימום.
4. מבשלים מכוסה עד שהמים מתאדים. מציצים פנימה, מערבבים בעדינות וממשיכים לבשל על אש קטנה מכוסה לכמה דקות.
5. מערבבים, מוסיפים כוסברה ומגישים.

אולי תרצו להכין גם:

כ"ה בכסלו ה׳תשפ"ו15.12.2025 | 10:39

עודכן ב