מתכון לספנקוריזו, אורז עם תרד שמזכיר את החופשות ביוון

מתכון לספנקוריזו, אורז עם תרד שמזכיר את החופשות ביוון

ספנקוריזו. | עֹז תלם

ספנקוריזו. | צילום: עֹז תלם

תוכן השמע עדיין בהכנה...

2-3 כפות שמן זית

1 כרישה בגודל בינוני (שטופה היטב) או בצל לבן/סגול בגודל בינוני (קלוף), פרוסים דק

5 שיני שום, קלופות ופרוסות דק

הכי מעניין

½1 כוסות (300 גרם) אורז עגול (לדוגמה אורז ריזוטו או אורז סושי)

2-3 כוסות מים

2 שקיות קטנות או אחת גדולה עלי בייבי תרד

1/3 צרור שמיר או פטרוזיליה, קצוץ דק

מלח ופלפל שחור גרוס

100 גרם גבינת פטה 20% שומן (או יותר)

1 לימון טרי, חתוך לפלחים

אופן ההכנה

  1. מחממים את שמן הזית בסיר רחב ושטוח או בסיר גדול.
  2. מוסיפים את הכרישה או הבצל ואת השום ומטגנים 2-3 דקות מעל להבה בינונית עד ריכוך קל.
  3. מוסיפים את האורז ומטגנים יחד דקה.
  4. מוסיפים 2 כוסות מים, מביאים לרתיחה.
  5. מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים מעל להבה בינונית־נמוכה 10 דקות, עד שהאורז סופג את כל הנוזלים.
  6. מוסיפים לסיר חצי כוס מים ובערך שליש מעלי התרד ואת כל השמיר או הפטרוזיליה. מערבבים היטב, וכשעלי התרד מתכווצים ויש מקום בסיר מוסיפים עוד מעלי התרד לפי המקום שנשאר, וכשגם הם מתכווצים מוסיפים את שאר העלים.
  7. מכסים את הסיר ומבשלים מעל להבה בינונית 4-5 דקות, עד שעלי התרד מתכווצים יותר ומתרככים.
  8. טועמים את האורז – אם הוא רך מספיק אז המנה מוכנה, ואם הוא עדיין מעט קשה מוסיפים עוד חצי כוס מים וממשיכים לבשל עד שהוא מתרכך.
  9. מעבירים לצלחת הגשה ומפוררים מעל את הפטה. מגישים עם פלחי הלימון (שכל אחד יוסיף לעצמו מיץ לפי טעמו). אם רוצים, אפשר לזלף מעל עוד שמן זית. התבשיל נשמר בקירור 4-5 ימים.

* לגרסה ללא מוצרי חלב – מחליפים את גבינת הפטה בחופן שקדים פרוסים קלויים.

חלבי | 15-20 דקות עבודה, 40 דקות זמן כולל | 4-5 מנות | נטול גלוטן