לביבות הכרוב האסייתיות שתפסו את כולם בחנוכה הזה

לביבות כרוב קלילות עם טוויסט אסייתי שמעניק להן עומק וטעם ממכר. שתי רטבים רעננים – סויה או יוגורט, משלימים ביס חגיגי ומפתיע

לביבות כרוב | גיא אשכנזי, Agency K

לביבות כרוב | צילום: גיא אשכנזי, Agency K

תוכן השמע עדיין בהכנה...

מרכיבים

½ כרוב פרוס דק

5 גבעולי בצל ירוק קצוצים

¾ כוס קמח

הכי מעניין

½ כפית אבקת אפייה

3 ביצים

1 כף סויה

מלח

פלפל שחור

שמן לטיגון

לרוטב יוגורט

1 גביע יוגורט

4-5 גבעולי עירית קצוצים

1 כפית מיץ לימון

מלח

פלפל שחור

לרוטב סויה

¼ כוס רוטב סויה

¼ כוס מיץ לימון סחוט טרי

1 כפית שמן שומשום

2 כפיות סוכר

1 כפית ג'ינג'ר מגורד דק בפומפייה

½ צ'ילי אדום קצוץ (לא חובה)

מלח

לביבות כרוב | גיא אשכנזי, Agency K

לביבות כרוב | צילום: גיא אשכנזי, Agency K

אופן ההכנה

1. בקערה גדולה שמים את הכרוב וכפית מלח, מערבבים היטב עם הידיים (ממש סוחטים חזק את הכרוב עם המלח – המטרה היא שהכרוב יתרכך מעט).

2. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

3. במחבת גדולה מחממים שמן בגובה חצי ס"מ, וכשהשמן חם יוצקים בעזרת כף עץ תלוליות מתערובת הכרוב למחבת.

4. מטגנים 3-4 דקות, עד ששולי הלביבות מזהיבים, הופכים ומטגנים 2-3 דקות נוספות.

5. מוציאים לצלחת הגשה.

6. להכנת רוטב סויה או רוטב יוגורט: שמים בצנצנת את כל מרכיבי הרוטב ומערבבים היטב.

7. מגישים את הלביבות עם אחד הרטבים או עם שניהם.

עוד כתבות בנושא