קארי הודי טבעוני של חומוס וכרובית ברוטב קוקוס עשיר

רוטב קטיפתי ומלא טעם על בסיס קרם קוקוס, ג'ינג'ר, וכורכום. מתאים גם לארוחת צהריים וגם לארוחת ערב חגיגית

קארי חומוס וכרובית | גיא אשכנזי, Agency Karela

קארי חומוס וכרובית | צילום: גיא אשכנזי, Agency Karela

תוכן השמע עדיין בהכנה...

מרכיבים

4-5 כפות שמן תירס או שמן חמניות

1 צ'ילי אדום קצוץ

½1 כף ג'ינג'ר קלוף וקצוף

הכי מעניין

4 שיני שום קצוצות

1 כפית כורכום

1 בצל קלוף וחתוך לקוביות של כ־2 ס"מ

1 דלורית קטנה קלופה, מנוקה מגרעינים וחתוכה לקוביות

500 מ"ל קרם קוקוס

מלח

פלפל שחור

1 כרובית קטנה מופרדת לפרחים

400 גרם גרגרי חומוס קפואים

להגשה

כוסברה קצוצה

מעט צ'ילי גרוס

ליים או לימון

אורז לבן

אופן ההכנה

1. בסיר שטוח ורחב מחממים שמן, מוסיפים צ'ילי, שום, ג'ינג'ר וכורכום ומטגנים 3-4 דקות.

2. מוסיפים בצל ואת קוביות הדלורית ומטגנים 2-3 דקות נוספות תוך כדי ערבוב.

3. מוסיפים קרם קוקוס, מלח ופלפל ומערבבים. מביאים את הרוטב לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ־10 דקות.

4. בעזרת בלנדר מוט טוחנים את הרוטב בסיר לרוטב חלק (אם אין בלנדר מוט אפשר להעביר את הרוטב למעבד מזון או בלנדר). טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.

5. מוסיפים לסיר כרובית וחומוס ומערבבים היטב (הרוטב צריך לכסות את הירקות, אם אין מספיק רוטב אפשר להוסיף מעט מים או עוד קרם קוקוס).

6. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים20-25 דקות עד שהכרובית מתרככת.

7. לפני ההגשה מפזרים כוסברה וצ'ילי גרוס ומגישים עם אורז וליים.

עוד כתבות בנושא