ספרינג רולס עם טופו וירקות

ספרינג רול למתחילים שכולם אוהבים: המון ירקות, אבוקדו וטופו מוקפץ שמחבר את הכול לארוחה מושלמת

ספרינג רולס עם טופו וירקות. | אפרת ליכטנשטט

ספרינג רולס עם טופו וירקות. | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

מרכיבים (15 יחידות)

לטופו מוקפץ

1 חבילת טופו (300 גרם) חתוכה לפרוסות דקות בעובי חצי ס״מ וברוחב 2 ס״מ (כך שיתאימו לגודל הרול)

הכי מעניין

1 כף שמן

1 כף שמן שומשום

2 כפיות רוטב סויה

פלפל שחור

1 כף דבש

1 כף מיץ לימון או ליים

להרכבה

15 דפי אורז בקוטר 22 ס״מ

חצי ראש חסה עגולה מופרדת לעלים וחתוכה לחתיכות קטנות

1 פלפל אדום חתוך לרצועות דקות

¼ כרוב סגול קצוץ דק

2 גזרים בינוניים חתוכים לגפרורים

1 אבוקדו גדול פרוס לפרוסות

2 ענפי בצל ירוק

ספרינג רולס עם טופו וירקות. | אפרת ליכטנשטט

ספרינג רולס עם טופו וירקות. | צילום: אפרת ליכטנשטט

אופן ההכנה

  1. מכינים את הטופו: מחממים שמן במחבת גדולה ומוסיפים את הטופו. מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים שמן שומשום, דבש, סויה ולימון.
  2. צולים כשלוש דקות מכל צד עד שהטופו משחים מעט ומצננים.
  3. מכינים צלחת שטוחה הגדולה מדף האורז וממלאים אותה במים.
  4. מרטיבים את הדף אורז במים כחמש שניות ומעבירים למשטח עבודה נקי. במרכז החלק התחתון של הדף, כ־7 ס״מ מהתחתית, מסדרים כמה חתיכות חסה ועליהן מניחים פלפל אדום, גזרים, פרוסת אבוקדו ועליה מניחים את פרוסת הטופו. מסיימים במעט כרוב סגול ובצל ירוק.
  5. מקפלים את החלק התחתון של הדף על הערימה שסידרנו. מקפלים גם את שני הצדדים לכיוון המרכז ומגלגלים את החלק התחתון עד הסוף תוך כדי הידוק הגליל (מומלץ לצפות בסרטונים ביוטיוב על גלגול ספרינג רול).
  6. מגישים עם רוטב חמאת בוטנים או רוטב סויה פיקנטי.