לא על הבשר לבדו: מתכונים טבעוניים לחג | קציצות טופו ברוטב מעושן

הקציצות האלה כל כך טעימות ומפתיעות, ואם לא תגלו למי שאוכל אותן ממה הן עשויות, פשוט אין סיכוי שהוא ינחש. הן רכות ונימוחות, עשירות בטעמים, והרוטב בעל הטעם המעושן פשוט מושלם. אימצתי לכל השנה!

קציצות טופו ברוטב מעושן. | אפרת ליכטנשטט

קציצות טופו ברוטב מעושן. | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

מרכיבים
15־18 יחידות

לקציצות
1 חבילה טופו קשה חתוכה לקוביות
(300 גרם)
½ כוס אגוזי מלך
1 בצל חתוך לרבעים
חופן פטרוזיליה חתוכה גס
2 שיני שום כתושות
½ כוס שיבולת שועל (רגילה או אינסטנט)
3 כפות טחינה גולמית
2 כפות רוטב סויה
½ כפית מלח
½ כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית כמון

לרוטב
2־3 כפות שמן
1 בצל גדול קצוץ
2 שיני שום גדולות כתושות
10 עגבניות בשלות קצוצות
3־4 כפות רסק עגבניות אורגני (לא חובה)
מים במידת הצורך
1 כף פפריקה מעושנת (אל תוותרו עליה)
1 כפית סוכר
1 כפית מלח
1 כפית פלפל גרוס
1 כפית אורגנו מיובש
1 כפית בזיליקום מיובש

הכי מעניין

אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל־170 מעלות.
2. במעבד מזון מעבדים יחד את כל מרכיבי הקציצות עד לקבלת תערובת חלקה.
3. משמנים את הידיים ויוצרים קציצות בגודל כדורי פלאפל. מניחים את הקציצות על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומשטחים אותן מעט.
4. אופים כ־16־18 דקות עד שהקציצות שחומות ויציבות.
5. לרוטב: במחבת רחבה מחממים שמן. מטגנים את רצועות הבצל עד שהן מזהיבות ומשחימות.
6. מוסיפים שום ומערבבים ללא הפסקה כמה רגעים. מוסיפים עגבניות קצוצות ומבשלים כמה דקות, ואז מוסיפים רסק ומים לפי הצורך.
7. מוסיפים את כל התבלינים, מערבבים היטב ומבשלים עוד כמה דקות.
8. מניחים את הקציצות בתוך הרוטב, מבשלים עוד שתי דקות ומכבים את האש.
9. מגישים עם אורז לבן.

מתכונים טבעוניים נוספים