תבשיל בריא וטעים, מושלם לימים המתקררים כשרוצים להתפנק עם מנה מחממת ומיוחדת.
מרכיבים
1 כוס כוסמת חומה קלויה
1 כף שמן זית
1 כפית מלח
½1 כוסות מי ברז (לא רותחים)
2 כפות שמן זית
1 בצל קצוץ
3־4 שיני שום פרוסות
¾ כפית מלח
3־4 זוקיני חתוכים לקוביות
¼ כפית פלפל שחור
¼ כפית בהרט
½ כפית כמון
¼ כפית קינמון
200 גרם עלי תרד קצוצים
הכי מעניין
להגשה: 2 כפות מיץ לימון, 2 כפות שמן זית
אופן ההכנה
1. שוטפים היטב את הכוסמת ומסננים.
2. מחממים שמן בסיר ומוסיפים את הכוסמת והמלח.
3. מטגנים אותה כדקה ומוסיפים את המים.
4. מכסים ומכוונים טיימר ל־15 דקות.
5. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל עד תום הזמן. אחרי 15 דקות מכבים את האש, מערבבים ומסננים מעודפי המים אם יש.
6. במחבת גדולה מחממים שמן ומטגנים את הבצל עד שהוא זהוב ורך.
7. מוסיפים שום ומלח ומטגנים כשתי דקות נוספות.
8. מוסיפים את הזוקיני ומטגנים כ־10־15 דקות עד שהוא מתחיל להשחים.
9. מוסיפים פלפל שחור, בהרט, כמון וקינמון, ומוסיפים את התרד.
10. מטגנים עד שהתרד מאבד מנפחו ומכבים את האש.
11. מוסיפים את הכוסמת ומערבבים.
12. טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
* סמוך להגשה מוסיפים מיץ לימון טרי וזילוף של שמן זית להדגשת הטעמים (אל תוותרו על זה!)
עוד כתבות בנושא


