לגרום לילדים לאכול ירקות |פנקייקס ורודים עם סלק

טעמם של הפנקייקס האלה לא שונה בהרבה מפנקייקס רגילים, ומי שלא יֵדע את הסוד, ינחש שאת הצבע הוורוד העניקו פירות היער (טריק מלוכלך). לדעתי, לא רק שהם טעימים יותר מהפנקייקס הרגילים – הם גם יפים יותר

פנקייקים ורודים עם סלק. | אפרת ליכטנשטט

פנקייקים ורודים עם סלק. | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

מרכיבים (כ־12־14 יחידות בקוטר 10־11 ס״מ)
½ כוס מחית סלק (כ־1 סלק בינוני)*
½ כוס חלב
½ מכל גבינה לבנה (כ־125 גרם)
1 מכל רסק תפוחים טבעי, לא ממותק (110 גרם)
1 ביצה
1 כפית תמצית וניל
1 כוס קמח (אני משתמשת בחצי קמח רגיל ובחצי קמח כוסמין)
1 כפית אבקת אפייה
¼ כפית מלח
2 כפות סוכר
½ כפית קינמון
לטיגון
חמאה
אופן ההכנה
1. מכינים מחית סלק: עוטפים את הסלק ברדיד אלומיניום ומניחים על תבנית קטנה. אופים בתנור בחום של 200 מעלות, במשך שעה עד שעה וחצי, או עד שהסלק רך וסכין הננעצת בו נכנסת בקלות.
2. מצננים אותו מעט, מקלפים, ומועכים בעזרת מועך פירה או בעזרת מעבד מזון. מודדים חצי כוס ואת השאריות זוללים עם כפית**.
3. בקערה גדולה טורפים מחית סלק, חלב, גבינה, רסק תפוחים, ביצה ותמצית וניל לתערובת חלקה ואחידה.
4. מניחים מסננת על הקערה ומנפים פנימה את כל שאר המרכיבים. טורפים היטב ומוסיפים כף חלב אם התערובת סמיכה מדי, או כף קמח אם היא דלילה מדי.
5. במחבת קטנה מחממים חמאה ומטגנים פנקייקס קטנים (אני מוזגת כשליש כוס בלילה לכל פנקייק). אחרי פנקייק אחד מומלץ לטעום ולראות אם חסר סוכר ואם צריך לדלל או להסמיך את הבלילה.
6. אוכלים מיד עם פירות יער, סירופ מייפל, יוגורט או גבינה לבנה.

פוחדים מסלק? תוכלו להחליפו במחית בטטה ולקבל פנקייקס כתומים

עוד קינוחים בריאים