פסטה לימונית בחמאה ומרווה

כוכבת מאסטר שף בת–שי מספרת לי שאחרי שאמא שלה נפטרה, הם שתלו עץ לימון בחצר, וקראו לו על שמה, ״לימוניצה״. כל שנה הוא מניב כמות גדולה של לימונים, ואחד השימושים בהם הוא הפסטה הלימונית הנהדרת הזו.

פסטה לימונית בחמאה ומרווה. | אפרת ליכטנשטט

פסטה לימונית בחמאה ומרווה. | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

מתכון בסיס לפסטה

מרכיבים

1 כוס (140 גרם) קמח
1 ביצה
1 כף שמן זית
קורט מלח

אופן ההכנה

1. יוצרים תלולית קמח על משטח העבודה, יוצרים גומה בתוכה ומניחים את הביצה.
2. מזלפים פנימה את שמן הזית ומוסיפים את המלח.
3. מערבבים את הביצה בעזרת מזלג, לאט־לאט מוסיפים עוד מהקמח לביצה, ולבסוף מאחדים את חומרי הפסטה ולשים עם הידיים עד לקבלת בצק גמיש, במידה והבצק דביק מוסיפים עוד קמח.
4. עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר 20 דקות לפחות.

* לא רוצים להכין פסטה בבית? בשלו 250 גרם פסטה מוכנה.

הכי מעניין

מרכיבים

40 גרם חמאה
3־4 עלי מרווה טריים
מיץ מחצי לימון
קורט מלח
מעט פלפל שחור
חצי כוס מי פסטה
גילופי פרמזן
גרידת לימון טרי

אופן ההכנה

1. מעבירים את הבצק במכונת פסטה ויוצרים 3־4 דפי פסטה רחבים.
2. עורמים את דפי הפסטה (מקומחים היטב), ופורסים בעזרת גלגלת או סכין חדה לרצועות רחבות.
3. מבשלים במים רותחים ומומלחים למשך דקה וחצי בדיוק. או מבשלים 200 גרם עלי לזניה.
4. ממיסים במחבת את החמאה ומטגנים את המרווה, מוסיפים מיץ לימון, מלח ופלפל.
5. כאשר המחבת רותחת, מוסיפים את הפסטה המוכנה יחד עם מעט ממי הפסטה, עד שהרוטב הופך סמיך ועוטף את הפסטה היטב.
מגישים מיד עם גילופי פרמזן ומעט גרידת לימון.

עוד פסטות

י"ח בחשון ה׳תשפ"ו09.11.2025 | 12:23

עודכן ב