שמה פסטה עליכם | גיא אשכנזי, Karela Agency

צילום: גיא אשכנזי, Karela Agency

על טעם ועל ריח אפשר להתווכח, עד הפסטה

תוכן השמע עדיין בהכנה...

מנת פסטה זו לא עוד מנה, זה עוגן קיומי. יש אנשים שמרגישים בטוחים כשיש להם אורז, אחרים נשבעים בלחם, ואני? פסטה היא הביטוח הרגשי שלי. פסטה היא ככל הנראה המאכל שהכי נמצא בקונצנזוס - כולם אוהבים פסטה: ילדים, מבוגרים, טבעונים, קרניבורים, כאלה שמבינים באוכל וכאלה שרק רוצים "משהו טעים". יש בה משהו מנחם ובסיסי, כזה שמחבר בין תרבויות, גילים וסגנונות. נדיר מאוד לפגוש מישהו שיגיד "אני לא אוהב פסטה", זה כמעט כמו להגיד "אני לא אוהב חיבוקים". חשוד לגמרי.

מעבר לאהבה הכללית, יש גם את העניין הפרקטי: זו מנה שמתקתקים בקלות. עשר דקות במים רותחים, איזו תוספת קטנה והופ יש ארוחה שלמה. אז לכבוד יום הפסטה הבינלאומי שחל השבוע אני פה להזכיר לכם שעם כל הכבוד לטרנדים, לסופר־פודס ולשמות הארוכים של מנות גורמה – הפסטה היא נצחית, יציבה וטעימה בכל מצב. ואולי זו הסיבה האמיתית שיש לה יום משלה: כדי שנזכור לחגוג את המובן מאליו, זה שתמיד שם, ותמיד מצליח להעלות חיוך על השפתיים.

גיא אשכנזי, Karela Agency

צילום: גיא אשכנזי, Karela Agency

רוטב עגבניות

ביתי, בדיוק כמו שצריך

מרכיבים

1 בצל קטן קלוף וחתוך לרבעים

6 שיני שום קלופות

1 סלסילה גדולה של עגבניות שרי

½ צ'ילי אדום (לא חובה)

4 כפות שמן זית

מלח

פלפל שחור שאוהבים

להגשה

1 חבילת פסטה מבושלת לפי הוראות היצרן

גבינת פרמזן

חופן עלי בזיליקום

אופן ההכנה

1. מחממים תנור לחום של 200 מעלות.

2. בתבנית תנור גדולה מניחים את כל המרכיבים ומערבבים היטב.

3. מכסים ומכניסים לתנור החם ל־20-30 דקות עד שהירקות מתרככים ומתחילים לקבל גוון שחום.

4. מעבירים את תכולת התבנית לבלנדר או מעבד מזון וטוחנים עד לקבלת רוטב חלק, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.

5. לפני ההגשה מחממים את הרוטב במחבת, כשהרוטב חם מוסיפים את הפסטה המבושלת ומערבבים היטב.

6. להגשה: מניחים פסטה בקערה ומפזרים מעל פרמזן ובזיליקום.

אפשר להוסיף לרוטב גם מעט חמאה או שמנת מתוקה, לרוטב עשיר יותר.

גיא אשכנזי, Karela Agency

צילום: גיא אשכנזי, Karela Agency

רוטב סלק

הרוטב שכולם משתגעים עליו

מרכיבים

2 בצל סגול קלוף וחתוך גס

3 סלקים קלופים חתוכים גס

5 שיני שום קלופות

1 כף עלי טימין טרי

2 כפות מייפל או דבש

4 כפות שמן זית

100 גרם גבינת שמנת

מלח

פלפל שחור גרוס

להגשה

1 חבילת פסטה מבושלת לפי הוראות היצרן

פרמזן

עירית קצוצה

אופן ההכנה

1. מחממים תנור לחום של 200 מעלות.

2. בתבנית תנור שמים בצל, סלק, שום, טימין, דבש ושמן זית. ממליחים ומפלפלים ומערבבים היטב.

3. מכסים את התבנית וצולים 40-45 דקות עד שהסלק מתרכך.

4. מעבירים את הירקות הצלויים למעבד מזון או בלנדר וטוחנים עד לקבלת מחית חלקה (אם צריך אפשר להוסיף רבע כוס מים).

5. מעבירים את הרוטב למחבת מוסיפים גבינת השמנת, מעט ממי הבישול של הפסטה, מלח ופלפל שחור ומערבבים היטב.

6. מוסיפים את הפסטה לרוטב ומערבבים היטב ככה שהיא מכוסה כולה ברוטב.

7. להגשה: מניחים פסטה בקערה, ומפזרים מעל בנדיבות פרמזן ועירית.

גיא אשכנזי, Karela Agency

צילום: גיא אשכנזי, Karela Agency

רוטב ריקוטה לימון

הרוטב עם הריח שאי אפשר לעמוד בפניו

מרכיבים

¾ כוס פירורי לחם

1 חבילה ספגטי דק (או כל פסטה ארוכה ודקה אחרת שאוהבים)

1/3 כוס שמן זית

6 עלי מרווה

2 שיני שום קצוצות דק

6 פילה אנשובי קצוצים

1/3 כוס מיץ לימון סחוט טרי

קליפה מגורדת מלימון 1

200 גרם ריקוטה

מלח

פלפל שחור

להגשה

פרמזן מגורדת

פטרוזיליה קצוצה

רוטב ריקוטה לימון | גיא אשכנזי, Agency Karela

רוטב ריקוטה לימון | צילום: גיא אשכנזי, Agency Karela

אופן ההכנה

1. מכינים את פרורי הלחם: במחבת יבשה קולים את פרורי הלחם 3-4 דקות תוך ערבוב עד שהם מזהיבים.

2. בסיר גדול עם הרבה מים ומלח מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. שומרים חצי כוס ממי הבישול של הפסטה להמשך.

3. במקביל, מחממים במחבת גדולה ורחבה שמן זית, מוסיפים לשמן החם מרווה, שום ואנשובי ומטגנים תוך ערבוב כשתי דקות.

4. מסננים את הפסטה, מוסיפים אותה למחבת ומערבבים היטב.

5. מוסיפים מיץ וגרידת לימון ואת מי הבישול של הפסטה, ממליחים ומפלפלים ומערבבים היטב.

6. מוסיפים את הריקוטה ומערבבים עד שהיא נמסה ומתערבבת לגמרי בתוך הפסטה.

7. מכבים את האש, מוסיפים את פירורי הלחם הקלויים, פרמזן ופטרוזיליה, מערבבים ומגישים.

ו' בחשון ה׳תשפ"ו28.10.2025 | 18:26

עודכן ב