חבר סיפר לי שהאיטלקים מאוד רציניים לגבי חומרי הגלם שלהם, ושהוא היה פעם עד לוויכוח בין אב ובנו לגבי היכן צריך לקנות שום.
אם משתמשים בשמן איכותי וטעים, ומטגנים את השום רק עד להזהבה, מתקבלת מנה מופלאה וממכרת בפשטותה. אני הוספתי למנה הקלאסית (אל תגלו לאיטלקים) גם עגבניות מיובשות וכדורי מוצרלה בשביל הכיף, אבל באמת שזה טעים גם בלי.
מרכיבים (5־6 מנות)
500 גרם פסטה לבחירתכם
1/3 כוס שמן זית
4 שיני שום, פרוסות דק ובעובי אחיד
½ כפית מלח
1/3 צרור פטרוזיליה קצוצה דק־דק (כ־½ כוס)
הכי מעניין
להגשה
½ כוס עגבניות מיובשות חתוכות לרצועות
150 גרם כדורי מוצרלה
עוד כמה כפות שמן זית טרי
אופן ההכנה
1. מכינים את הפסטה לפי הוראות היצרן וכשמסננים אותה שומרים רבע כוס ממי הבישול.
2. במקביל מחממים במחבת גדולה את שמן הזית וכשהוא חם (אבל לא מדי), מוסיפים את השום והמלח. משגיחים כל העת, וברגע שהשום מתחיל להזהיב מכבים את האש (השום ממשיך להתבשל בשמן החם, ואם רואים שהוא ממשיך להשחים אפשר להעביר את השמן לקערה עד שהפסטה מוכנה).
3. מעבירים את הפסטה המוכנה למחבת, מוסיפים פטרוזיליה ורבע כוס ממי הבישול ומערבבים היטב.
4. מגישים עם עגבניות מיובשות, מוצרלה ועוד שמן זית.
שמן זית צעיר שאינו מסונן פחות מתאים לטיגון, כיוון שהחלקיקים שלא סוננו נשרפים בטמפרטורות נמוכות יותר