מרכיבים לסיר בקוטר 28 ס״מ ובגובה 9 ס״מ (כ־10 מנות):
6 עגבניות גדולות
2 חצילים פרוסים לפרוסות בעובי 7 מ״מ
כרובית בינונית מופרדת לפרחים
1 ק"ג פרגיות או 4 כרעי עוף מחולקים ל־2
3 כוסות אורז מלא (אפשר גם פרסי או בסמטי)
1 כפית בהרט
4 כפיות מלח
2 כפיות פפריקה
2 כפיות כורכום
2 כפיות כמון
½ כפית קינמון
2 כפיות פלפל שחור

מקלובה | צילום: אפרת ליכנטשטט
אופן ההכנה:
- עגבניות: פורסים את העגבניות לפרוסות בעובי 7 מ״מ.
- כרובית: מבשלים את הכרובית בשפע מים רותחים עם מעט מלח עד שהיא נגיסה ולא רכה מדי. מצננים.
- חצילים: מניחים את פרוסות החצילים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מורחים עליהן משני הצדדים שמן זית בעזרת מברשת, ממליחים ומפלפלים. אופים בטמפרטורה של 200 מעלות כ־25 דקות, או עד שפרוסות החצילים משחימות ומתרככות. מצננים.
- עוף: בסיר גדול נוסף מחממים 3 כפות שמן זית ומטגנים את העוף כשתי דקות מכל צד עד שהוא משחים מעט (לכרעי עוף דרושות חמש דקות מכל צד). מפזרים מלח, פלפל ופפריקה בנדיבות.
- מוציאים את העוף לצלחת בצד ומוסיפים לסיר כף שמן נוספת ואת התבלינים: בהרט, מלח, פפריקה, כורכום, כמון, קינמון ופלפל שחור.
- מערבבים היטב ומוסיפים 6 כוסות מים רותחים. מביאים לרתיחה ומבשלים כ־10 דקות.
הרכבה:
- משמנים היטב את דפנות הסיר הגדול של המקלובה ומניחים את פרוסות העגבנייה על התחתית בצורה מסודרת וצפופה.
- מניחים את החצילים מעל העגבניות בצורה מסודרת. על החצילים מסדרים את פרחי הכרובית.
- מניחים את העוף, ומעל הכול את האורז. מפזרים את האורז היטב בין כל הרווחים ומוסיפים את ציר העוף והתבלינים שהכנו.
- בעזרת ידית של כף עץ יוצרים 3 חורים עמוקים כמו ארובות, מביאים לרתיחה ומבשלים כ־40 דקות על אש קטנה עד לאידוי.
- נותנים למקלובה לנוח חצי שעה לפני שהופכים אותה.
- מניחים מגש או צלחת גדולה מאוד על הסיר ובאסרטיביות - הופכים. מרימים את הסיר ומגישים מיד.
טיפ: מקלובה חשוב להכין בסיר רחב ונמוך, כדי שלא תקרוס כשהופכים אותה
עוד כתבות בנושא



