רכיבים
לאורז:
1 כוס אורז מלא ארוך או עגול
הכי מעניין
4 כוסות מים
למוקפץ:
3/4 כפות שמן קוקוס או שמן אחר לטיגון
1-2 גזרים בגודל בינוני, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
1 פלפל אדום בגודל בינוני, חתוך לקביות קטנות
1-2 גבעולי סלרי, קצוצים דק (רשות)
½ כוס (100 גרם) אפונה קפואה – אין צורך להפשיר
גרגרים מ־1 קלח תירס (ניתן להחליף ב־½ כוס גרגרי תירס קפואים ומופשרים)
לרוטב:
3 כפות רוטב סויה
2 כפות סוכר חום
1 כף חומץ (רגיל או חומץ תפוחים)
אופן ההכנה
- הכנת האורז: מניחים את האורז במסננת צפופה ושוטפים היטב מתחת לברז עם מים קרים כ־20 שניות בערך.
- מניחים את האורז והמים בסיר בגודל בינוני ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את האש וממשיכים לבשל על להבה בינונית 25-30 דקות (ללא כיסוי) עד שהאורז רך אך עדיין בעל מרקם לעיס. מסננים בעזרת מסננת צפופה ונותנים לאורז להתקרר.
- יוצאות בערך שתי כוסות אורז מבושל – כוס אחת מקפיצים במתכון ואת השאר אפשר לשמור בקירור ארבעה ימים ובהקפאה ארבעה חודשים.
- למוקפץ: מחממים את השמן במחבת רחבה או ווק.
- כשהשמן לוהט, מוסיפים את קוביות הגזר, הפלפל והסלרי הקצוץ, מטגנים תוך ערבוב 1-2 דקות, עד שהירקות מתרככים מעט.
- מוסיפים את התירס והאפונה ומטגנים דקה נוספת.
- מוסיפים את האורז המבושל (כוס אחת) ומערבבים.
- מזיזים את תכולת המחבת לצד אחד, ואל הצד הריק של המחבת מוסיפים את הסויה, הסוכר והחומץ. מערבבים היטב ומביאים לרתיחה.
- כשהרוטב מבעבע ומופיעות בועות גדולות מערבבים היטב את כל תכולת המחבת.
- טועמים ואם רוצים מוסיפים עוד סויה, סוכר או חומץ לפי הטעם, מחלקים את המוקפץ בין צלחות הגשה. מגישים מיד (נשמר בקירור 4 ימים).
3 מנות | טבעוני ופרווה | 20 דקות למוקפץ, 30 דקות לאורז