אורז מלא מוקפץ כמו של המסעדות

מתכון לאורז מלא מוקפץ כמו של המסעדות. טעמים נוסטלגיים שהמבוגרים וגם הילדים אוהבים

תוכן השמע עדיין בהכנה...

אורז מלא כמו של מוקפץ המסעדות. | עֹז תלם

אורז מלא כמו של מוקפץ המסעדות. | צילום: עֹז תלם

רכיבים

לאורז:

1 כוס אורז מלא ארוך או עגול

הכי מעניין

4 כוסות מים

למוקפץ:

3/4 כפות שמן קוקוס או שמן אחר לטיגון

1-2 גזרים בגודל בינוני, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות

1 פלפל אדום בגודל בינוני, חתוך לקביות קטנות

1-2 גבעולי סלרי, קצוצים דק (רשות)

½ כוס (100 גרם) אפונה קפואה – אין צורך להפשיר

גרגרים מ־1 קלח תירס (ניתן להחליף ב־½ כוס גרגרי תירס קפואים ומופשרים)

לרוטב:

3 כפות רוטב סויה

2 כפות סוכר חום

1 כף חומץ (רגיל או חומץ תפוחים)

אופן ההכנה

  1. הכנת האורז: מניחים את האורז במסננת צפופה ושוטפים היטב מתחת לברז עם מים קרים כ־20 שניות בערך.
  2. מניחים את האורז והמים בסיר בגודל בינוני ומביאים לרתיחה.
  3. מנמיכים את האש וממשיכים לבשל על להבה בינונית 25-30 דקות (ללא כיסוי) עד שהאורז רך אך עדיין בעל מרקם לעיס. מסננים בעזרת מסננת צפופה ונותנים לאורז להתקרר.
  4. יוצאות בערך שתי כוסות אורז מבושל – כוס אחת מקפיצים במתכון ואת השאר אפשר לשמור בקירור ארבעה ימים ובהקפאה ארבעה חודשים.
  5. למוקפץ: מחממים את השמן במחבת רחבה או ווק.
  6. כשהשמן לוהט, מוסיפים את קוביות הגזר, הפלפל והסלרי הקצוץ, מטגנים תוך ערבוב 1-2 דקות, עד שהירקות מתרככים מעט.
  7. מוסיפים את התירס והאפונה ומטגנים דקה נוספת.
  8. מוסיפים את האורז המבושל (כוס אחת) ומערבבים.
  9. מזיזים את תכולת המחבת לצד אחד, ואל הצד הריק של המחבת מוסיפים את הסויה, הסוכר והחומץ. מערבבים היטב ומביאים לרתיחה.
  10. כשהרוטב מבעבע ומופיעות בועות גדולות מערבבים היטב את כל תכולת המחבת.
  11. טועמים ואם רוצים מוסיפים עוד סויה, סוכר או חומץ לפי הטעם, מחלקים את המוקפץ בין צלחות הגשה. מגישים מיד (נשמר בקירור 4 ימים).

3 מנות | טבעוני ופרווה | 20 דקות למוקפץ, 30 דקות לאורז