עוף בחמישים שיני שום

הכותרת מעט מלחיצה אבל שיני השום כשהן שלמות ולא כתושות לא גורמות לחריפות אלא פשוט מתבשלות, מתרככות והופכות לסוג של ״קונפי״. שדרוג מושלם ומיוחד לעוף הקבוע שלכם

עוף בחמישים שיני שום. | אפרת ליכטנשטט

עוף בחמישים שיני שום. | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

מרכיבים

8־10 מנות

½1 ק"ג עוף, כרעיים וירכיים לפי טעמכם
3־4 תפוחי אדמה גדולים חתוכים לרבעים
1 בצל לבן/סגול חתוך לרבעים
50 שיני שום קלופות

למרינדה
3 כפות שמן זית
1 כף מייפל/סילאן
2 כפות רוטב סויה
1 כף מיץ לימון
½ כפית פפריקה מתוקה

הכי מעניין

להגשה:
חופן פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה

1. מערבבים היטב את כל חומרי המרינדה.
2. שמים בקערה עם מכסה את תפוחי האדמה, העוף הבצל והשום, מוזגים עליהם את המרינדה ומשקשקים לערבוב טוב.
3. מעבירים את כל תכולת הקערה לתבנית ומסדרים את השומים בין חלקי העוף.
4. מכסים ברדיד אלומיניום ואופים שעתיים בטמפרטורה של 200 מעלות טורבו.
5. מסירים את הנייר ואופים 5 דקות נוספות להזהבה קלה (לא חובה).
מפזרים פטרוזיליה ומגישים חם.

עוד הצעות לארוחת צהריים