עוף בקפה? כן, עוף בקפה. הטעם הארומטי־מריר של הקפה משתלב נהדר בבישול ארוך, ויחד עם שאר מרכיבי המרינדה נוצר טעם נהדר. המתכון הוא פיתוח של מתכון משפחתי: אתם בטח מכירים את המסורת הזאת של "מתכון משפחתי", ואני בטוחה שגם לאמא שלכם יש מתכון קבוע לעוף. בעניין הזה הרבה גורסים ש"סוס מנצח לא מחליפים" (אבא שלי מעקם את הפרצוף בכל פעם שאמא שלי מעיזה להכין עוף אחר), אבל אם אתם במצב רוח לשינוי - נסו את המתכון הזה.
חומרים:
4 כרעיים של עוף, חתוכים ונקיים משומן
4 גזרים גדולים מקולפים וחתוכים לחתיכות גדולות
הכי מעניין
2 בצלים חתוכים לרבעים
1 ראש שום שלם חתוך לחצי לרוחב
שינויים ושדרוגים: אפשר להוסיף 10 משמשים מיובשים, או 10 שזיפים שחורים מיובשים ומגולענים יחד עם הירקות, או להחליף את הגזר בתפוח אדמה ירושלמי מקולף וחתוך.
למרינדה:
1 כוס קפה (1 כפית נס קפה מגורען + כוס מים רותחים)
100 גרם (מכל קטן) של רסק עגבניות
5 כפות ריבת משמש
2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
חצי כפית מלח
חצי כוס מים
הכנה:
1. מערבבים היטב את חומרי המרינדה בקערה עמוקה, ומכניסים לתוכה את חלקי העוף לשעה עד לילה שלם במקרר.
2. מסדרים את חלקי העוף בתבנית גדולה, וביניהם שמים את הירקות.
3. מכסים היטב בנייר כסף ואופים במשך שעתיים ב־190 מעלות, בתוכנית טורבו.
4. העוף נשמר בקירור בקופסה סגורה, עד חמישה ימים.
עוד מתכונים שווים:



