הקארי מהמזרח הרחוק פוגש את הבורגול מהים התיכון בתבשיל משמח וטעים במיוחד. אל תבנו על שאריות למחר.
מרכיבים:
8 שוקי עוף (או 3 כרעיים מחולקות לשוק וירך)
3 כפות שמן זית
1 בצל גדול קצוץ
4 שיני שום פרוסות דק
1 אצבע ג׳ינג׳ר קצוצה דק־דק (אם גם ילדים אוכלים אפשר לשים פחות)
1 כפית סוכר
½1 כפיות מלח
1 כף קארי
½ כפית פלפל שחור
½1 כוסות בורגול
1 פחית חלב קוקוס (400 מ״ל)
½1 כוסות מים
1 כוס אפונה עדינה קפואה

עוף בקארי וקוקוס עם בורגול – אל תבנו על שאריות | צילום: אפרת ליכטנשטט
אופן ההכנה:
1. מחממים כף שמן זית במחבת גדולה ומטגנים את העוף כעשר דקות מכל צד עד שהוא שחום.
2. מעבירים את העוף לצלחת בצד.
3. במחבת גדולה ונקייה מחממים שתי כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה.
4. מוסיפים את השום והג׳ינג׳ר ומטגנים כדקה.
5. מוסיפים סוכר, מלח, קארי ופלפל שחור ומערבבים כשתי דקות עד שהתבלינים ריחניים.
6. מוסיפים את הבורגול ומערבבים היטב.
7. מוסיפים את חלב הקוקוס והמים, מערבבים ומביאים לרתיחה.
8. מוסיפים את האפונה ומסדרים את העוף בתוך המחבת.
9. מכסים ומבשלים על אש קטנה כארבעים דקות. מגישים חם.
הכי מעניין
עוד מתכונים שווים



