תפוחי האדמה הכי טעימים בעולם

כולם אוהבים תפוחי אדמה בתנור וכולם מכינים תפוחי אדמה בתנור, אבל כאלה עוד לא הכנתם. תאמינו לי, אחרי שתכינו פעם אחת את המתכון של אושר, תאמצו אותו באופן קבוע

תפוחי האדמה הכי טעימים בעולם. | אפרת ליכטנשטט

תפוחי האדמה הכי טעימים בעולם. | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

מרכיבים (6־7 מנות)
1 ק"ג תפוחי אדמה קטנים/בינוניים קלופים
(זן צהוב)
2 כפיות אבקת סודה לשתייה
3 כפות מלח גס
1/3 כוס (80 מ"ל) שמן זית עדין

למה סודה? אבקת סודה לשתייה עוזרת לאפקט ההשחמה של תפוחי אדמה בשל הבסיסיות שלה (כמו בבלילה של פיש אנד צ'יפס). היא גם גורמת לפירוק חלקי של החלק החיצוני של תפוחי אדמה בבישול, וכך היא יוצרת שטח פנים גדול יותר – משמע, יותר השחמה.

לתערובת התיבול
2 כפות פפריקה מתוקה
1/3 כפית כמון טחון
1/3 כפית כוסברה טחונה
¼ כפית שטוחה פלפל שחור
1/3 כפית פפריקה מעושנת (לא חובה)

הכי מעניין

אופן ההכנה
1. חותכים כל תפוח אדמה לשלוש קוביות גדולות.
2. בסיר עם מי ברז חמימים שמים תפוחי אדמה, אבקת סודה לשתייה ומלח גס. מביאים לרתיחה ומבשלים כ־10 דקות, עד שתפוחי האדמה מתרככים מעט וחלקם החיצוני מתחיל להתפורר.
3. בינתיים מחממים תנור ל־180 מעלות במצב טורבו, ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
4. מערבבים בקערית את כל התבלינים של תערובת התיבול. מסננים את תפוחי האדמה ממי הבישול, מוסיפים שמן ואת תערובת התיבול ומערבבים היטב.
5. מעבירים את תפוחי האדמה לתבנית ומסדרים בשכבה אחת. אופים במשך 20 דקות, ואז הופכים את תפוחי האדמה לצידם השני (על מנת להגיע להשחמה מושלמת) ואופים במשך 10 דקות נוספות. מגישים חם.

אפשר גם לוותר על תערובת התיבול ולהשתמש בשמן זית, מלח ופלפל בלבד. יוצא מדהים