מרק חתונה איטלקי: ארוחה שלמה בסיר אחד עם קציצות רכות ואורז

בצל, כרישה, סלרי, תרד וקציצות זהובות נפגשים בציר עשיר עם יין לבן ואורזו שמתבשל לסמיכות מושלמת. מרק מחמם, משביע וקל להכנה - כמו שאוכלים באיטליה

מרק חתונה איטלקי | גיא אשכנזי, Agency Karela

מרק חתונה איטלקי | צילום: גיא אשכנזי, Agency Karela

תוכן השמע עדיין בהכנה...

מרכיבים

למרק

¼ כוס שמן זית

1 בצל קלוף וקצוץ דק

הכי מעניין

8 שיני שום קצוצות

2 גזרים קלופים וקצוצים

3-4 גבעולי סלרי קצוצים

1 כרישה מנוקה ופרוסה דק

½ כוס יין לבן יבש

2 עלי דפנה

7 כוסות ציר עוף או מים

מלח

פלפל שחור

½ כוס פסטה אורזו או פתיתים

3 כוסות תרד קצוץ גס

מצרכים לקציצות

500 ג' בשר טחון

1 ביצה

1/3 כוס פטרוזיליה קצוצה

1 כפית שום כתוש

½ כוס פירורי לחם

מלח

פלפל שחור

אופן ההכנה

1. מכינים את המרק: בסיר מרק גדול שמים את שמן הזית.

2. כשהשמן חם מוסיפים בצל, שום, גזר סלרי וכרישה ומטגנים תוך ערבוב 4-5 דקות עד שהבצל מתרכך ונהיה שקוף.

3. מוסיפים יין לבן, מביאים לרתיחה ומבשלים כ־5 דקות, עד שכל אדי האלכוהול מתאדים.

4. מוסיפים ציר או מים, עלי דפנה, מלח ופלפל, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כ־30 דקות.

5. בינתיים מכינים את הקציצות: בקערה גדולה שמים את כל מרכיבי הקציצות ומערבבים היטב לתערובת אחידה.

6. בידיים משומנות יוצרים מהתערובת כדורים קטנים.

7. במחבת גדולה מחממים 3-4 כפות שמן זית. כשהשמן חם מטגנים את הקציצות 2-3 דקות מכל צד עד שהן מזהיבות קלות (מי שמעדיפים, אפשר במקום לטגן לאפות אותן בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות, כ־10 דקות).

8. מוסיפים את פסטת האורזו ומבשלים כ־10 דקות.

9. מוסיפים את הקציצות והתרד, בוחשים ומבשלים עוד כ־5 דקות.

עוד כתבות בנושא

 

ו' בכסלו ה׳תשפ"ו26.11.2025 | 10:40

עודכן ב