מרק פו

מושלם לעונת החורף נושפת בעורף

מרק פו | גיא אשכנזי, Agency Karela

מרק פו | צילום: גיא אשכנזי, Agency Karela

תוכן השמע עדיין בהכנה...

מרכיבים

2 בצלים בינוניים קלופים וחתוכים לרבעים

8 ס"מ שורש ג'ינג'ר קלוף וחתוך גס

3 עצמות מח

הכי מעניין

2 גזרים קלופים וחתוכים גס

2 ליטר ציר בקר או עוף

1 כוכב אניס

1 מקל קינמון

5 כפות רוטב סויה

3 כפות סוכר דמררה

להגשה:

200 גרם אטריות אורז

400 גרם פילה בקר או שייטל פרוס לפרוסות דקות מאוד

1 בצל סגול קטן פרוס דק מאוד

1 צ'ילי אדום פרוס דק

1/3 כוס עלי נענע קצוצים

1/3 כוס עלי כוסברה קצוצים

1/3 כוס עלי בזיליקום קצוצים

2 גבעולי בצל ירוק חתוכים למקטעים של כ־3 ס"מ

1 ליים (או לימון) חתוך לרבעים

מרק פו | גיא אשכנזי, Agency Karela

מרק פו | צילום: גיא אשכנזי, Agency Karela

אופן ההכנה

1. מחממים תנור על מצב גריל לחום של 200 מעלות.

2. בתבנית חסינת חום שמים בצל, ג'ינג'ר ועצמות, וצולים 10-15 דקות עד שהם נחרכים מעט.

3. מעבירים לסיר גדול, מוסיפים את שאר מרכיבי המרק, מניחים על האש ומביאים לרתיחה. בעזרת כף עץ מסירים מדי פעם את הקצף שצף על פני המים.

4. אחרי כמה דקות של רתיחה מנמיכים להבה, מכסים את הסיר ומבשלים כ־45 דקות. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.

5. מניחים מסננת מעל קערה גדולה או סיר, מסננים היטב את המרק ומחזירים לסיר שבו הוא בושל.

6. מבשלים את אטריות האורז לפי הוראות היצרן, מסננים, ומחלקים אותן ל־4 קערות הגשה. בכל קערה עם אטריות מניחים חתיכת בשר נא ומוזגים מרק רותח.

7. מעל כל קערה מניחים פרוסות בצל סגול, צ'ילי וחופן עשבי תיבול, ומגישים עם פלחי ליים.

הבשר הנא מתבשל מהחום של המרק הרותח (בעיניי זו הגרסה הכי טעימה), אבל אפשר כמובן לצלות אותו קודם ולהכניסו למרק כשהוא כבר עשוי.

עוד כתבות בנושא