מרק מינסטרונה ירוק עם גריסים: המרק שהוא ארוחה מלאה ומנחמת

מתכון קל, משביע ובריא שמכיל שפע ירקות טריים וטעם לימוני מרענן

מרק מיניסטרונה ירוק עם גריסים. | אפרת ליכטנשטט

מרק מיניסטרונה ירוק עם גריסים. | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

מרכיבים

3 כפות שמן זית

2 כרישות נקיות וקצוצות דק־דק

½1 כפיות מלח

הכי מעניין

1 כפית סוכר

½ כפית פלפל שחור

2 ליטר ציר עוף/ירקות

½ כוס גריסים

זר ברוקולי קצוץ גס

2 זוקיני מגוררים גס

1 כוס שעועית ירוקה קפואה

1 כוס אפונה קפואה

גרידה מלימון שלם

חופן פטרוזיליה קצוצה

מרק מיניסטרונה ירוק עם גריסים. | אפרת ליכטנשטט

מרק מיניסטרונה ירוק עם גריסים. | צילום: אפרת ליכטנשטט

אופן ההכנה

1. בסיר גדול מחממים שמן זית ומטגנים את הכרישה כ־10 דקות, עד שהיא רכה וזהובה.

2. מוסיפים את כל התבלינים ומטגנים כדקה.

3. מוסיפים את הציר והגריסים ובוחשים.

4. מביאים לרתיחה, מנמיכים לאש קטנה ומבשלים עם מכסה חצי שעה.

5. מוסיפים ברוקולי, זוקיני מגורר, שעועית ואפונה, מביאים לרתיחה ומבשלים עוד 10 דקות.

6. מכבים את האש ומוסיפים גרידת לימון ופטרוזיליה קצוצה.

7. טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם. אם המרק סמיך מדי מוסיפים עוד קצת מים רותחים ובוחשים היטב.

עוד מרקים