המתכון הכי צבעוני שתכינו השבוע: פסטה ברוטב סלק מתוק וקטיפתי

רוטב סלק | הרוטב שכולם משתגעים עליו

רוטב סלק | גיא אשכנזי, Agency Karela

רוטב סלק | צילום: גיא אשכנזי, Agency Karela

תוכן השמע עדיין בהכנה...

מרכיבים

2 בצל סגול קלוף וחתוך גס

3 סלקים קלופים חתוכים גס

5 שיני שום קלופות

הכי מעניין

1 כף עלי טימין טרי

2 כפות מייפל או דבש

4 כפות שמן זית

100 גרם גבינת שמנת

מלח

פלפל שחור גרוס

להגשה

1 חבילת פסטה מבושלת לפי הוראות היצרן

פרמזן

עירית קצוצה

רוטב סלק | גיא אשכנזי, Agency Karela

רוטב סלק | צילום: גיא אשכנזי, Agency Karela

אופן ההכנה

1. מחממים תנור לחום של 200 מעלות.

2. בתבנית תנור שמים בצל, סלק, שום, טימין, דבש ושמן זית. ממליחים ומפלפלים ומערבבים היטב.

3. מכסים את התבנית וצולים 40-45 דקות עד שהסלק מתרכך.

4. מעבירים את הירקות הצלויים למעבד מזון או בלנדר וטוחנים עד לקבלת מחית חלקה (אם צריך אפשר להוסיף רבע כוס מים).

5. מעבירים את הרוטב למחבת מוסיפים גבינת השמנת, מעט ממי הבישול של הפסטה, מלח ופלפל שחור ומערבבים היטב.

6. מוסיפים את הפסטה לרוטב ומערבבים היטב ככה שהיא מכוסה כולה ברוטב.

7. להגשה: מניחים פסטה בקערה, ומפזרים מעל בנדיבות פרמזן ועירית.

עוד פסטות