מרכיבים
2 בצל סגול קלוף וחתוך גס
3 סלקים קלופים חתוכים גס
5 שיני שום קלופות
הכי מעניין
1 כף עלי טימין טרי
2 כפות מייפל או דבש
4 כפות שמן זית
100 גרם גבינת שמנת
מלח
פלפל שחור גרוס
להגשה
1 חבילת פסטה מבושלת לפי הוראות היצרן
פרמזן
עירית קצוצה

רוטב סלק | צילום: גיא אשכנזי, Agency Karela
אופן ההכנה
1. מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
2. בתבנית תנור שמים בצל, סלק, שום, טימין, דבש ושמן זית. ממליחים ומפלפלים ומערבבים היטב.
3. מכסים את התבנית וצולים 40-45 דקות עד שהסלק מתרכך.
4. מעבירים את הירקות הצלויים למעבד מזון או בלנדר וטוחנים עד לקבלת מחית חלקה (אם צריך אפשר להוסיף רבע כוס מים).
5. מעבירים את הרוטב למחבת מוסיפים גבינת השמנת, מעט ממי הבישול של הפסטה, מלח ופלפל שחור ומערבבים היטב.
6. מוסיפים את הפסטה לרוטב ומערבבים היטב ככה שהיא מכוסה כולה ברוטב.
7. להגשה: מניחים פסטה בקערה, ומפזרים מעל בנדיבות פרמזן ועירית.
עוד פסטות



