מרכיבים
¾ כוס פירורי לחם
1 חבילה ספגטי דק (או כל פסטה ארוכה ודקה אחרת שאוהבים)
1/3 כוס שמן זית
הכי מעניין
6 עלי מרווה
2 שיני שום קצוצות דק
6 פילה אנשובי קצוצים
1/3 כוס מיץ לימון סחוט טרי
קליפה מגורדת מלימון 1
200 גרם ריקוטה
מלח
פלפל שחור
להגשה
פרמזן מגורדת
פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה
1. מכינים את פרורי הלחם: במחבת יבשה קולים את פרורי הלחם 3-4 דקות תוך ערבוב עד שהם מזהיבים.
2. בסיר גדול עם הרבה מים ומלח מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. שומרים חצי כוס ממי הבישול של הפסטה להמשך.
3. במקביל, מחממים במחבת גדולה ורחבה שמן זית, מוסיפים לשמן החם מרווה, שום ואנשובי ומטגנים תוך ערבוב כשתי דקות.
4. מסננים את הפסטה, מוסיפים אותה למחבת ומערבבים היטב.
5. מוסיפים מיץ וגרידת לימון ואת מי הבישול של הפסטה, ממליחים ומפלפלים ומערבבים היטב.
6. מוסיפים את הריקוטה ומערבבים עד שהיא נמסה ומתערבבת לגמרי בתוך הפסטה.
7. מכבים את האש, מוסיפים את פירורי הלחם הקלויים, פרמזן ופטרוזיליה, מערבבים ומגישים.
עוד פסטות



