מרכיבים
1 בצל קטן קלוף וחתוך לרבעים
6 שיני שום קלופות
1 סלסילה גדולה של עגבניות שרי
הכי מעניין
½ צ'ילי אדום (לא חובה)
4 כפות שמן זית
מלח
פלפל שחור שאוהבים
להגשה
1 חבילת פסטה מבושלת לפי הוראות היצרן
גבינת פרמזן
חופן עלי בזיליקום

רוטב עגבניות | צילום: גיא אשכנזי, Agency Karela
אופן ההכנה
1. מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
2. בתבנית תנור גדולה מניחים את כל המרכיבים ומערבבים היטב.
3. מכסים ומכניסים לתנור החם ל־20-30 דקות עד שהירקות מתרככים ומתחילים לקבל גוון שחום.
4. מעבירים את תכולת התבנית לבלנדר או מעבד מזון וטוחנים עד לקבלת רוטב חלק, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
5. לפני ההגשה מחממים את הרוטב במחבת, כשהרוטב חם מוסיפים את הפסטה המבושלת ומערבבים היטב.
6. להגשה: מניחים פסטה בקערה ומפזרים מעל פרמזן ובזיליקום.
אפשר להוסיף לרוטב גם מעט חמאה או שמנת מתוקה, לרוטב עשיר יותר.
עוד פסטות




