מרכיבים
4 כפות שמן רגיל/זית
1 ק"ג בשר צלי כתף/מספר 5, חתוך לקוביות קטנות (2×2 ס״מ) בקשו מהקצב שיחתוך לכם.
2־3 בצלים גדולים קלופים, חתוכים לקוביות גדולות.
1 ק"ג תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לחתיכות גדולות.
½1 כפיות מלח
½ כפית פלפל שחור
2 כוסות (480 מ״ל) מים רותחים

סופריטו קציצות בשר | צילום: אפרת ליכטנשטט
אופן ההכנה
1. מחממים שמן בסיר גדול ומוסיפים את הבשר. ממליחים ומפלפלים בנדיבות.
2. מטגנים אותו כעשר דקות על אש גבוהה עד שהוא צרוב היטב מכל הכיוונים.
3. מוציאים את הבשר לקערה בצד ומוסיפים לסיר (עם נוזלי הטיגון הטעימים שנשארו) את הבצל ותפוחי האדמה.
4. מטגנים אותם כחצי שעה לפחות, תוך ערבוב מתמיד, עד שהם שחומים מכל הכיוונים.
5. מוסיפים מלח ופלפל ומערבבים היטב.
6. מחזירים את הבשר לסיר עם התפוחי אדמה.
7. מוסיפים מים רותחים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומכסים.
8. מבשלים כשעה עד שתפוחי האדמה רכים מאוד והבשר רך ומוכן
(תטעמו ותבדקו).
מגישים חם.
הכי מעניין
עוד מנות עיקריות



