לזניה עם בשר ומנגולד

המילה לזניה מפעילה אצלי את כל בלוטות הטעם. זו מנה שהיא תמיד פשוטה וטעימה. כאן היא בגרסה בשרית ועשירה, שסוגרת לגמרי את נושא הארוחה (פחמימה + חלבון + ירק). אצלנו בבית זו הארוחה המועדפת

לזניה עם בשר ומנגולד. | אפרת ליכטנשטט

לזניה עם בשר ומנגולד. | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

מרכיבים
לרוטב הבשר והעגבניות
3 כפות (45 מ"ל) שמן זית
1 בצל קצוץ דק
3 שיני שום כתושות
1 כפית אורגנו יבש
1 כפית בזיליקום יבש
1 כפית פפריקה
1 כפית מלח
½ כפית פלפל שחור
500 גרם בשר טחון
1 פחית (400 גרם) שימורי עגבניות מאיטליה
3 כפות גדושות רסק עגבניות
1 כוס (240 מ"ל) מים
לשכבת המנגולד
חבילת מנגולד (5־6 עלים גדולים)
3 כפות (45 מ"ל) שמן זית

להרכבה
חבילת עלי לזניה
1 כף רסק עגבניות מהולה בחצי כוס מים רותחים

לזניה עם בשר ומנגולד. | אפרת ליכטנשטט

לזניה עם בשר ומנגולד. | צילום: אפרת ליכטנשטט

אופן ההכנה
1. מתחילים בהכנת הרוטב: במחבת גדולה מאוד מחממים שמן ומטגנים את הבצל כ־20 דקות עד שהוא רך וזהוב.
2. מוסיפים את כל התבלינים ומערבבים כדקה.
3. מוסיפים את הבשר ומערבבים אותו בתנועות מעיכה עד שהוא עשוי לגמרי ומשנה את צבעו מאדום לאפור.
4. מוסיפים את העגבניות ואת הרסק ומערבבים.
5. מוסיפים את המים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כחצי שעה על אש קטנה.
6. מכינים את המנגולד: שוטפים היטב את העלים ומפרידים בעזרת סכין בין הגזע לחלק הירוק של כל עלה.
7. קוצצים את הגזעים לקוביות קטנות, ומטגנים במחבת עם שמן כעשר דקות עד שהן מתרככות מעט. קוצצים גס את העלים ומוסיפים למחבת.
8. מטגנים כדקה נוספת ומתבלים במלח ובפלפל.
9. מרכיבים: מחממים תנור ל־180 מעלות. משמנים את התבנית ומניחים בתחתית עלי לזניה.
10. מניחים על העלים מחצית מרוטב העגבניות ומעליו את הבשר. על הבשר מניחים מחצית מהמנגולד המוקפץ ומעליו מניחים עוד שכבת עלי לזניה. חוזרים על הפעולה: בשר, מנגולד ולסיום עוד שכבת עלי לזניה.
11. מפזרים על השכבה העליונה את רסק העגבניות המהול במים ודואגים שהדפים יהיו רטובים.
12. מכסים ברדיד אלומיניום שחלקו הפנימי משומן (כדי שלא יידבק ללזניה).
13. אופים במשך כ־40 דקות. מגישים חם.

הכי מעניין

עוד כתבות בנושא

ה' בחשון ה׳תשפ"ו27.10.2025 | 14:27

עודכן ב