סופריטו עוף עם פטריות

המתכון הכי מוכר של סופריטו מבוסס על השילוב של עוף ותפוחי אדמה, כמה פשוט – ככה טעים. אני כמובן הייתי חייבת להתחכם והוספתי פטריות מיובשות שתמיד יש לי במזווה והן מוסיפות עומק וטעם נהדר

סופריטו עוף עם פטריות. | אפרת ליכטנשטט

סופריטו עוף עם פטריות. | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

מרכיבים

25 גר' פטריות שיטאקי מיובשות
1 כוס (240 מ״ל) מים רותחים
3 בצלים גדולים חתוכים גס
½1 ק"ג תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לחתיכות גדולות
1 כפית מלח
1 ק"ג כרעי עוף (או עוף שלם מחולק)
מלח ופלפל בנדיבות

אופן ההכנה

1. משרים את פטריות השיטאקי בקערה עם כוס מים רותחים.
2. מחממים שמן בסיר גדול ומטגנים את הבצל 10 דקות עד שהוא מתרכך.
3. מוסיפים את תפוחי האדמה ומטגנים אותם כחצי שעה לפחות, תוך ערבוב מתמיד, עד שהם שחומים מכל הכיוונים.
4. מוסיפים מלח ומערבבים היטב.
5. מוציאים את תפוחי האדמה החוצה, מוסיפים כף שמן וכשהסיר חם מוסיפים את העוף.
6. ממליחים ומפלפלים בנדיבות.
7. מטגנים את העוף במשך 20־30 דקות עד שהוא שחום היטב מכל הכיוונים *.
8. מחזירים את תפוחי האדמה לסיר.
9. מוסיפים את הפטריות עם המים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומכסים.
10. מבשלים כשעה עד שתפוחי האדמה רכים מאד והעוף מוכן.

מגישים חם.

הכי מעניין

אפשר גם לטגן את העוף ותפוחי האדמה במקביל בשתי מחבתות לחיסכון בזמן (ולבזבוז כלים)

עוד הצעות לארוחת צהריים