מה הזמן מסמן לי – מאכלים לסעודה מפסקת | עוף עם קוסקוס

המנות הכי אהובות אצלנו כוללות עוף ופחמימות, לפעמים אורז, בדרך כלל תפוחי אדמה, והפעם החלטתי להכין את העוף על קוסקוס.

עוף עם קוסקוס | אפרת ליכטנשטט

עוף עם קוסקוס | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

התוצאה: הקוסקוס כמובן עובר בישול יתר והוא רך וטעים כמו פירה, אך הבישול על הגז מעניק לו תחתית קראנצ׳ית מושלמת, בקיצור – אל תבנו על שאריות.

מרכיבים
3 כפות שמן
1 ק"ג שוקי עוף
1 כוס סלרי קצוץ – הגבעולים בלבד
½ כוס עלי סלרי קצוצים
1 חבילת קוסקוס (350 גרם)
600 מ״ל מים רותחים
½1 כפיות מלח
1 כפית אבקת שום
1 כפית כורכום
1 כפית קינמון
1 כפית כמון
1 כפית פפריקה מתוקה
3 כפות דבש
½ כפית פלפל שחור

אופן ההכנה
1. במחבת גדולה מטגנים את העוף מכל הצדדים כ־25 דקות סך הכול, עד להשחמה. מוציאים את העוף מהמחבת לקערה בצד.
2. בלי לנקות את המחבת מוסיפים אליה את הסלרי ומטגנים כחמש דקות.
3. מוסיפים את הקוסקוס ומערבבים.
4. מחזירים את העוף למחבת ומסדרים אותו על הקוסקוס.
5. מערבבים את המים הרותחים עם כל התבלינים ומוזגים על הקוסקוס.
6. מפזרים את עלי הסלרי על הכול ומביאים לרתיחה.
7. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים שעתיים.
מגישים חם.

הכי מעניין

עוד מתכונים לסעודה מפסקת