מרכיבים
תבנית בקוטר 24 ס״מ
לשכבת הבשר
3 כפות שמן
1 בצל קצוץ דק
מלח ופלפל
¼ כפית בהרט
¼ כפית כמון
1 כפית מלח
1 כפית סוכר
¼ כפית פלפל שחור
600 גרם בשר טחון
1 פלפל אדום חתוך לקוביות
1 כף רסק עגבניות
1 כוס (240 מ"ל) מים רותחים
לציפוי פולנטה
¼1 כוס (175 גרם) קמח תירס
1 כוס (140 גרם) קמח רגיל
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית מלח
2 כפיות סוכר
¼ כפית פלפל שחור
¼ כוס שמן זית
2 ביצים
½ כוס מים + עוד קצת לפי הצורך
הכי מעניין
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל־180 מעלות ומשמנים את התבנית.
2. במחבת גדולה מחממים שמן ומטגנים את הבצל כעשר דקות עד שהוא שקוף.
3. מוסיפים את כל התבלינים ומטגנים אותם כדקה.
4. מוסיפים את הבשר, מטגנים ומפוררים אותו עם כף עץ עד שהוא משנה את צבעו מאדום לאפור.
5. מוסיפים פלפל אדום ורסק עגבניות ומטגנים כשת'י דקות. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.
6. מבשלים כעשר דקות עד שמרבית הנוזלים נעלמים.
7. מערבבים היטב את כל חומרי הפולנטה עד שמתקבל קרם חלק.
8. משמנים את התבנית ומעבירים אליה את תערובת הבשר. מכסים את הבשר בתערובת הפולנטה ומחליקים לשכבה אחידה עם מרית רטובה.
9. אופים 30 דקות או עד שהפולנטה זהובה ומעט משחימה בקצוות.
מגישים חם.
עוד הצעות לארוחת צהריים



