ארטישוקים ממולאים בשר

מתכון למנה שהפכה לקלאסיקה ישראלית, ומככבת בכל מטבחי הים התיכון, במיוחד בחגים ובימים טובים.

ארטישוקים ממולאים בבשר. | אפרת ליכטנשטט

ארטישוקים ממולאים בבשר. | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

אני מכינה אותה כשיש לי מצב רוח טוב, ואז אני משתמשת בארטישוקים טריים ומעבירה חצי יום במטבח עד שהם מוכנים למילוי. אם אתם בעניין של קיצורי דרך, התחתיות הקפואות מתאימות ביותר. אני מכינה אותן בגרסה הלא מטוגנת, כדי לחסוך את ייסורי המצפון וליהנות מכל רגע.

מרכיבים
12־14 ארטישוקים
1 כפית מלח
3 כפות (45 מ"ל) מיץ לימון

למילוי
½ ק"ג בשר בקר טחון
½ כפית מלח
½ כפית כורכום
½ כפית פפריקה מתוקה
¼ כפית כמון
¼ כפית פלפל שחור
1 תפוח אדמה בינוני, מבושל כמה דקות במיקרוגל ומעוך לפירה
5 כפות פירורי לחם
1/3 כוס (כ־¼ צרור) כוסברה/פטרוזיליה קצוצה דק־דק
לתחתית הסיר
2 תפו"א גדולים פרוסים לפרוסות בעובי ס״מ
2 מקלות סלרי חתוכים גס עם העלים
2 פרוסות לימון חתוכות לרבעים

הכי מעניין

לרוטב
3 כוסות (720 מ"ל) מים רותחים
3 שיני שום כתושות
½1 כפיות מלח
1 כפית כורכום
1 כפית פפריקה
½ כפית פלפל שחור
½ כפית סוכר
¼ כפית בהרט
¼ כפית כמון

אופן ההכנה
1. בסיר מתאים מניחים את הארטישוקים. מומלץ לחתוך את הגזע סמוך לבסיס. ממלאים מים עד שליש מגובה הארטישוקים ומוסיפים מלח ולימון.
2. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעה, או עד שעלי הארטישוק נתלשים בקלות. מסירים את העלים של הארטישוק ומנקים את הלבבות מכל השערות.
3. מערבבים היטב את כל חומרי הקציצות בקערה.
4. יוצרים קציצות בגודל מתאים לתחתיות וממלאים את הארטישוקים. מניחים בסיר גדול את פרוסות תפוחי האדמה ועליהן את הארטישוקים הממולאים.
5. בקערה נוספת מערבבים את כל חומרי הרוטב ויוצקים בזהירות לתוך הסיר. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כ־40 דקות. מגישים חם.