מתכון ללחמניות ממולאות בשר

מתכון בהשראת האחת והיחידה יונית צוקרמן, בעלת הבלוג ״מלכת המטבח״

לחמניות ממולאות בשר. | אפרת ליכטנשטט

לחמניות ממולאות בשר. | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

כל יום שישי אני רואה באינסטגרם את יונית צוקרמן מכינה לחמניות ממולאות בשר וכבר מזמן שמתי עין על המתכון הזה. ידעתי שהילדים שלי פשוט יעריצו אותי אם אכין להם לחמניות חלומיות שכאלה. הוספתי כמה תבלינים שאני אוהבת, השתמשתי גם בקמח מלא ויצא פשוט מדהים.

מרכיבים (22 לחמניות)
לבצק
1 ק"ג קמח (אני השתמשתי ב־600 גרם קמח רגיל ו־400 גרם קמח מלא)
2 כפות שמרים יבשים
4 כפות סוכר
3 כפיות מלח
½ כוס (120 מ"ל) שמן
½2 כוסות (600 מ"ל) מים
למילוי
3 כפות (45 מ"ל) שמן
2 בצלים קצוצים דק
3 שיני שום כתושות
1 כפית שטוחה כמון
1 כפית שטוחה בהרט
½ כפית קינמון
1 כפית פפריקה
1 כפית פלפל שחור
2 כפיות שטוחות מלח
1 ק״ג בשר טחון
1 כף קטשופ או רסק עגבניות

אופן ההכנה
1. מתחילים עם הבצק: בקערת מיקסר שמים את כל החומרים היבשים ומערבבים היטב.
2. מוסיפים שמן ומתחילים לערבל בעזרת וו לישה.
3. מוסיפים את המים בהדרגה ומשנים מדי פעם את מהירות הלישה כדי שהבצק יתאחד. אם הבצק עדיין יבש מוסיפים עוד כף או שתיים של מים.
4. כשהבצק אחיד, לשים במהירות נמוכה עשר דקות ומעבירים למשטח העבודה.
5. לשים לצורת כדור ומעבירים לקערה משומנת. מכסים בניילון ומתפיחים כשעה במקום חמים (אפשר גם להתפיח במשך לילה במקרר).
6. בזמן שהבצק תופח, מכינים את המילוי: במחבת גדולה מאוד מחממים שמן ומטגנים את הבצל כעשרים דקות עד שהוא רך וזהוב.
7. מוסיפים את כל התבלינים ומערבבים כדקה.
8. מוסיפים את הבשר ומערבבים בתנועות מעיכה עד שהוא עשוי לגמרי ומשנה את צבעו מאדום לאפור.
9. מצננים לחלוטין. אם הבצק כמעט מוכן מעבירים את המילוי לכלי שטוח ומצננים כמה דקות במקפיא.
10. מרכיבים ואופים: מחממים תנור ל־180 מעלות טורבו.
11. אחרי התפיחה מעבירים את הבצק למשטח העבודה ומועכים אותו להוצאת האוויר.
12. מחלקים את הבצק ל־22 חלקים שווים (הכי נוח בעזרת משקל – לכדורים במשקל 75 גרם) ויוצרים כדורים בערך בקוטר 6־7 ס״מ.
13. מרדדים כל כדור לעיגול בעובי כחצי ס״מ ומניחים במרכזו שתי כפות מהמילוי הקר.
14. אוספים את הקצוות, סוגרים את הכדור תוך כדי שמסדרים את הצורה שלו ומניחים על נייר אפייה עם הפתח כלפי מטה. חוזרים על הפעולה עם כל שאר הכדורים (מומלץ לכסות את הבצק ואת הכדורים במגבת בזמן העבודה). שומרים על מרווחים בין הכדורים.
15. מברישים את הלחמניות בביצה ומפזרים שומשום. אופים 20־25 דקות עד שהלחמניות זהובות ומעט שחומות. מגישים חם.

הכי מעניין

טיפ: יונית מסבירה שאפשר לאפות את הלחמניות שלושת־רבעי אפייה, ואז להקפיא. מפשירים במקרר ואז מסיימים את האפייה. אפשר גם להקפיא את הלחמניות כשהן מוכנות ואז להפשיר במקרר ולחמם בתנור בחום נמוך (100 מעלות) במשך 15־20 דקות.

הצעות צהריים בשריות נוספות

ה' בחשון ה׳תשפ"ו27.10.2025 | 14:35

עודכן ב