הסלט הזה מונח על השולחן בכל ערב שבת, והוא אף פעם לא נמאס. אם הוא נעדר, כל היושבים מרימים גבה: אמא, מה קרה?. הוא פשוט וקליל, מאזן את כל המאכלים הכבדים בארוחה וקל להכנה (חוץ מאשר במקרה של אמא שלי, שמקלפת את הפטריות ובוררת את הנבטים אחד-אחד. אבל אני מרשה לכם לחפף!).
לרוטב אנחנו קוראים "הרוטב המנצח": הוא פשוט מעולה, והופך כל דבר לטעים - מברוקולי אפוי ועד סלט כרוב.
חומרים
1 ראש חסה עגולה קטנה
½ קופסת נבטים סיניים
1 גזר
1/2 קופסת פטריות שמפניון טריות ונקיות
½ בצל אדום
אפשרויות לשדרוג: אגוזי קשיו, חמוציות ועוד
הכי מעניין
רוטב מנצח (מספיק ל-2 סלטים):
1/2 כוס שמן
4 כפות חומץ
2 כפות אבקת מרק עוף פרווה (כן!!)
1.5 כפות סוכר
1 כף חרדל דיז'ון גרגרים
הכנה:
- שוטפים היטב את החסה והנבטים.
- את החסה קוצצים דק ואת הנבטים חותכים לשניים.
- מקלפים את הגזר ופורסים לחצי, ואז לחצאי טבעות.
- פורסים את הפטריות והבצל האדום לפרוסות דקיקות.
- מערבבים היטב את כל מרכיבי הסלט ואת כל חומרי הרוטב.
- שופכים רוטב לפי הצורך ולא יותר מדי, על מנת שהחסה לא תהיה סמרטוטית.
עוד כתבות בנושא



