סלט החסה של יום שישי

הסלט שתמיד מונח על השולחן: פשוט, קליל ועם רוטב מנצח שאי אפשר בלעדיו

סלט החסה של יום שישי | אפרת ליכטנשטט

סלט החסה של יום שישי | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

הסלט הזה מונח על השולחן בכל ערב שבת, והוא אף פעם לא נמאס. אם הוא נעדר, כל היושבים מרימים גבה: אמא, מה קרה?. הוא פשוט וקליל, מאזן את כל המאכלים הכבדים בארוחה וקל להכנה (חוץ מאשר במקרה של אמא שלי, שמקלפת את הפטריות ובוררת את הנבטים אחד-אחד. אבל אני מרשה לכם לחפף!).
לרוטב אנחנו קוראים "הרוטב המנצח": הוא פשוט מעולה, והופך כל דבר לטעים - מברוקולי אפוי ועד סלט כרוב.

חומרים
1 ראש חסה עגולה קטנה
½ קופסת נבטים סיניים
1 גזר
1/2 קופסת פטריות שמפניון טריות ונקיות
½ בצל אדום

אפשרויות לשדרוג: אגוזי קשיו, חמוציות ועוד

הכי מעניין

רוטב מנצח (מספיק ל-2 סלטים):
1/2 כוס שמן
4 כפות חומץ
2 כפות אבקת מרק עוף פרווה (כן!!)
1.5 כפות סוכר
1 כף חרדל דיז'ון גרגרים

הכנה:

  1. שוטפים היטב את החסה והנבטים.
  2. את החסה קוצצים דק ואת הנבטים חותכים לשניים.
  3. מקלפים את הגזר ופורסים לחצי, ואז לחצאי טבעות.
  4. פורסים את הפטריות והבצל האדום לפרוסות דקיקות.
  5. מערבבים היטב את כל מרכיבי הסלט ואת כל חומרי הרוטב.
  6. שופכים רוטב לפי הצורך ולא יותר מדי, על מנת שהחסה לא תהיה סמרטוטית.

עוד כתבות בנושא