הסלט הבריא שלא מרגיש דיאטה

חיטה נגיסה, עלי בייבי ורוטב מאוזן שממכר מהביס הראשון

הסלט הבריא שלא מרגיש דיאטה | אפרת ליכטנשטט

הסלט הבריא שלא מרגיש דיאטה | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

חיטה היא מחומרי הגלם האהובים עליי. הטעם שלה משתלב נפלא בסלטים, והמרקם שלה נגיס ומשביע. אפשר בהחלט להחליף אותה באורז (גם כזה שנשאר מאתמול), אורז מלא או בורגול. הוסיפו ירקות מכל הסוגים, לסלט כיפי ובריא.

חומרים:
1 כוס חיטה
חבילת עלי בייבי
רבע כוס פיסטוקים קלויים

אופציות לשדרוג:
פלפל אדום חתוך דק
קוביות גבינה בולגרית/פטה (מומלץ!)
פטרוזיליה קצוצה
צימוקים

הכי מעניין

רוטב:
3 כפות שמן זית
2 כפות חומץ בלסמי
1 כף סילאן/דבש
מלח ופלפל שחור לפי הטעם

הכנה:
1. שמים את החיטה בסיר בינוני עם שפע מים וכפית מלח.
2. מביאים לרתיחה, מורידים לאש קטנה ומבשלים כ-40-50 דקות עד שהחיטה רכה ונגיסה. חשוב לא לבשל אותה יותר מדי.
3. מסננים את החיטה מהמים.
4. מוסיפים את כל שאר חומרי הסלט ואת הרוטב ומערבבים היטב.
5. שומרים בקירור עד יומיים.

עוד מתכונים שאולי תאהבו

כ"ח בכסלו ה׳תשפ"ו18.12.2025 | 11:40

עודכן ב