הלחמניות שלא שורדות שעה: שום וטימין מהתנור

ריח של בית טוב: לחמניות שום רכות עם טימין ותבלינים שאוהבים, אפייה פשוטה שממלאת את המטבח ומעלימה את התבנית עוד לפני שמתקרר

הלחמניות שלא שורדות שעה: שום וטימין מהתנור | אפרת ליכטנשטט

הלחמניות שלא שורדות שעה: שום וטימין מהתנור | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

שום ולחם יוצרים מפגש פסגה מושלם. לחם טרי הוא התחלה טובה בפני עצמו, והשום החריף פשוט אוהב להתמזג לתוך הבצק, שמכיל הכול. תרגישו חופשי להחליף את הטימין בתבלין אהוב אחר - בזיליקום, אורגנו או פפריקה מעושנת. אפייה של לחמניות טריות בבית היא תמיד חוויה מתגמלת, כשכל המשפחה מגיעה לראות את הפלא שיצא מהתנור. אצלנו בבית, הלחמניות האלה לא שורדות יותר משעה.

חומרים:
2 כוסות קמח רגיל
1 כוס קמח מלא או עוד כוס קמח רגיל
עלים משני ענפי טימין
 4שיני שום כתושות
1 כף שמן זית
1 כף סוכר
1 כפית מלח
1 כוס מים + עוד כמה כפות לפי הצורך
 6 גרם שמרים יבשים (1 כפית)
1 ביצה טרופה להפרשה
 30 גרם גרעיני חמנית קלופים/שומשום/פרג/מה שאוהבים

הכנה:
1. שמים את כל החומרים בקערת מיקסר עם וו לישה, ולשים כעשר דקות. אם הבצק לא מתאחד, מוסיפים מים לפי הצורך - כף אחת בכל פעם. אפשר גם ללוש בידיים: מערבבים את כל החומרים בקערה גדולה ומאחדים לבצק.
2. מעבירים את הבצק למשטח מקומח ולשים כעשר דקות.
3. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, משמנים גם את החלק העליון של הבצק, מכסים בניילון או במגבת לחה ומתפיחים במקום חמים.
4. כעבור שעה, או אחרי שהבצק מכפיל את נפחו, מעבירים אותו למשטח מקומח ומחלקים ל-16 חלקים שווים. אני חוצה את עיגול הבצק לרבעים, וכל רבע - שוב לרבעים.
5. יוצרים כדורים עגולים והדוקים מכל חתיכה, ומניחים בתוך תבנית משומנת היטב עם רווחים.
6. מכסים שוב בניילון/מגבת, ומתפיחים כארבעים דקות במקום חמים.
7. מחממים תנור ל-180 מעלות, מברישים בביצה טרופה ומפזרים גרעיני חמנייה.
8. אופים 20-25 דקות, עד שהלחמניות מזהיבות ויציבות.
9. אוכלים מיד עם הרבה חמאה.

הכי מעניין

עוד כתבות בנושא

ב' בטבת ה׳תשפ"ו22.12.2025 | 09:47

עודכן ב