מרק עגבניות איטלקי: חמאה, שמנת ושקט נפשי

בלי בצל, בלי שום ובלי רסק – רק עגבניות מתוקות, חמאה ושפריץ שמנת שיוצרים מרק עמוק, חמים ומפתיע בפשטות שלו

מרק עגבניות | אפרת ליכטנשטט

מרק עגבניות | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

מרק מאד מינימליסטי שכל קסמו הוא בפשטות שלו. אנחנו רגילים למצוא במרק עגבניות - רסק עגבניות, שום, בזיליקום, בצל, אורז ועוד ועוד…המרק הזה מתמצת את הטעם של העגבנייה לבסיס הכי ראשוני וטעים שלה - כמובן בעזרתם הנדיבה של החמאה ושפריץ של שמנת, אך תופתעו לגלות כמה טעמים ומרקמים קיימים במרק שכל כולו עשוי מעגבניות בלבד.

חומרים:

ל-4 מנות

הכי מעניין

800 גרם עגבניות שרי תמר טריות ומתוקות

40 גרם חמאה

¼ כוס שמנת מתוקה (32% עד 38%)

¼ כוס מים

1 כפית מלח

½ כפית פלפל

½ כפית סוכר

חשוב מאד שהעגבניות שאתם בוחרים יהיו טעימות ומתוקות, ולכן השתמשו בשרי תמר או בזנים מתוקים אחרים

הכנה:

1. שוטפים היטב את העגבניות וחוצים אותן לחצאים.

2. ממוססים את החמאה בסיר גדול, ומוסיפים את העגבניות. מערבבים היטב, עד שהעגבניות מתחילות להתפרק ולהגיר נוזלים. מוסיפים מלח, פלפל, סוכר ורבע כוס מים, ומבשלים במשך כ-40 דקות. מוסיפים את השמנת ומבשלים במשך חמש דקות נוספות. אפשר להוסיף מלח, פלפל וסוכר, לפי הצורך. אפשר לטחון את המרק בבלנדר מוט למרקם חלק, אך אני מעדיפה את המרקם המגוון.

3. להגיש עם פטרוזיליה או בזיליקום קצוצים, וקרוטונים כמובן.

עוד מתכונים שאולי יעניינו אתכם

כ"ה בכסלו ה׳תשפ"ו15.12.2025 | 08:22

עודכן ב