"כמו אנטיביוטיקה": סוף-סוף ניסיתי את המרק הפרסי של החורף והוא מושלם

אורז שנמס למרק, כמות ירוקים מפוארת ועוף שמתפרק בפה: מרק שולה פרסי עדין, עמוק וממכר, לא תבינו איך לא הכנתם עד היום

מרק שולה פרסי. | אפרת ליכטנשטט

מרק שולה פרסי. | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

כבר כמה שנים אני רואה את חברתי השפית רותם ליברזון, מכינה מרק שולה פרסי בחורף ומבטיחה שהוא כמו אנטיביוטיקה, וסוף–סוף ניסיתי בעצמי – יצא פשוט מדהים. למרות כמות הירוקים העצומה שבו, הטעם שלו עדין ונעים, האורז נמס במרק והופך אותו לחצי דייסה והעוף הרך מתפרק בפה. חלום.

מרכיבים

לציר עוף

4 כפות שמן

הכי מעניין

חצי קילו עוף או יותר

מלח ופלפל

2 ליטר מים

למרק

4 כפות שמן

1 בצל קצוץ

6 שיני שום קצוצות

חצי כוס אורז

2 כפיות מלח

1 כפית פלפל שחור

1 כפית שטוחה כורכום

כוס עלי סלרי קצוצים

צרור פטרוזיליה קצוצה

צרור כוסברה קצוצה

שליש צרור שמיר קצוץ

אופן ההכנה

1. הכנת ציר עוף: מטגנים את העוף משני הצדדים עד שהוא שחום, ממליחים ומפלפלים בנדיבות.

2. מוסיפים מים, מביאים לרתיחה, מבשלים לא מכוסה על אש קטנה כשעה ומכבים.

3. מסננים את הציר מהעוף, תכף נשתמש בו. את העוף מפרקים לחתיכות ושומרים בקערה.

4. הכנת המרק: מטגנים בצל ושום כחצי שעה על אש קטנה עד שהם רכים ושחומים.

5. מוסיפים אורז, תבלינים, את ציר העוף ואת העוף שפירקנו.

6. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים כשעה.

7. אם המרק סמיך מדי בסוף הבישול מוסיפים 1־2 כוסות מים רותחים.

8. אחרי שעה מוסיפים את כל הירוקים ומבשלים רבע שעה נוספת.

9. טועמים ומוסיפים מלח לפי הצורך.

מגישים חם.

לא רק מרק