חלות בריוש מזוגגות בדבש

אחרי שתטעמו את החלות האלה, לא תוכלו להכין אחרות

חלות בריוש מזוגגות בדבש. | אפרת ליכטנשטט

חלות בריוש מזוגגות בדבש. | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

מרכיבים

4־3 חלות בתבניות אינגליש קייק

לבצק

1 ק״ג קמח
2 כפות שמרים יבשים
½ כוס (100 גרם) סוכר
2 כפות מלח
כ־2 כוסות (500 מ"ל) מים פושרים

הכי מעניין

לציפוי וזיגוג

200 גרם חמאה מומסת
½ כוס (180 גרם) דבש
חלמון ביצה
סירופ דבש (מבשלים יחד רבע כוס דבש עם רבע כוס מים כחמש דקות עד שהנוזל אחיד ומעט מסמיך)

אופן ההכנה

1. בקערת מיקסר מניחים מים, סוכר ושמרים ומערבבים היטב.
2. מכסים במגבת ל־5 דקות ומוסיפים את שאר החומרים, מפעילים את המיקסר עם וו לישה ומעבדים לבצק חלק. אם הבצק לא מתאחד לכדור מוסיפים מעט מים. אפשר גם לעזור לבצק באמצעות מרית. כל סוג של קמח זקוק לכמות מים אחרת.
3. מוסיפים את המלח ולשים במיקסר כ־8 דקות לבצק גמיש וחלק. אם הבצק נראה לכם רטוב מדי הוסיפו כף קמח, ואם הוא פירורי ולא מתאחד לכדור הוסיפו מים. הבצק צריך להיתפס על וו הלישה ויכול להידבק קצת למטה, אבל באופן כללי הוא צריך להיות אחיד. השגיחו על הבצק בדקות הראשונות.
4. אחרי 8 דקות מוציאים את הבצק מהמיקסר ולשים ביד לצורת כדור.
5. מחממים את התנור ל־210 מעלות טורבו.
6. אופציה א': מחלקים לכדורים של 40־50 גרם, מניחים בתבנית אינגליש קייק משומנת ומתפיחים. לפני האפייה מברישים בחמאה מומסת, חלמון ודבש.
אופציה ב': מרדדים לעלה באורך 30 ס״מ מורחים בחמאה מומסת ובדבש. מגלגלים וחותכים לשושנים באורך 4־5 ס״מ ומניחים בתבנית אינגליש קייק, מתפיחים ומזגגים בחלמון ביצה ודבש.
7. אופים במשך 20־25 דקות ומברישים בסירופ דבש.