טעמים של שוק מזרח־תיכוני: סלט כרובית־חומוס צלוי עם רוטב לימון

שילוב של כרובית אפויה, אורז וחומוס פריכים, עירית ורוקט בתיבול מתוק־מעושן ורוטב לימוני עשיר.

סלט כרובית וחומוס | גיא אשכנזי, Agency Karela

סלט כרובית וחומוס | צילום: גיא אשכנזי, Agency Karela

תוכן השמע עדיין בהכנה...

מרכיבים

1 כרובית בינונית מופרדת לפרחים

1 כוס גרגרי חומוס מבושלים

1 כוס אורז מבושל

הכי מעניין

צרור רוקט או ארוגולה

3 גבעולי בצל ירוק חתוכים למקטעים של 3 ס"מ

1 כוס עגבניות שרי חצויות לאורכן

¼ כוס שמן זית

1 כפית פפריקה (מתוקה או חריפה)

2 כפות דבש או סירופ מייפל

מלח

פלפל שחור

לרוטב

¼ כוס שמן זית

מיץ מחצי לימון

1 כף חומץ תפוחים

1 כפית שום כתוש

1 כף חרדל דיז'ון חלק

1 כף דבש או סירופ מייפל

מלח

פלפל שחור

להגשה

גביע יוגורט

סלט כרובית וחומוס | גיא אשכנזי, Agency Karela

סלט כרובית וחומוס | צילום: גיא אשכנזי, Agency Karela

אופן ההכנה

1. מחממים תנור לחום של 200.

2. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומניחים עליה כרובית, חומוס ואורז.

3. בקערית בוחשים שמן זית, פפריקה, דבש, מלח ופלפל ויוצקים מעל הירקות והאורז שבתבנית. מערבבים היטב כך שיצופו היטב ובאופן אחיד.

4. משטחים את תכולת התבנית לשכבה אחידה (חשוב כדי לקבל אורז וחומוס קריספיים).

5. מכניסים לתנור לכ־30 דקות עד שהחומוס והאורז פריכים, מוציאים מהתנור ומצננים היטב.

6. בקערית בוחשים את הרוטב.

7. בקערה גדולה מערבבים את תערובת הכרובית, האורז והחומוס עם שאר מרכיבי הסלט, יוצקים את הרוטב ומערבבים.

8. יוצקים יוגורט לצלחת הגשה ומורחים אותו בשכבה אחידה.

9. עורמים את הסלט מעל היוגורט ומגישים.

הצעות לעוד סלטים שווים