מרכיבים
6 מנות
6 יחידות ארטישוק ירושלמי בינוניות בגודל שווה, לא מקולפות
מעט שמן זית
30 גרם פרמזן*
1 כף גבינת עיזים רכה (בסגנון פרומעז)*
1 כף שמנת מתוקה (לא חובה)
1 כף שמן זית
2 שיני שום כתושות
מלח ופלפל
לגרסה ללא מוצרי חלב אפשר להחליף לכף גבינת סויה וכף שמרי בירה
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל־180 מעלות.
2. מסירים מהארטישוק הירושלמי כל מיני בליטות קטנות, אם יש. מברישים בשמן זית ועוטפים כל יחידה ברדיד אלומיניום.
3. מניחים על מגש ואופים כשעה או עד שהם רכים מאוד ומזלג ננעץ בקלות (תבדקו מדי פעם), ומצננים מעט.
4. בעזרת סכין קטנה וחדה חותכים את החלק העליון של הארטישוק הירושלמי (כשהוא שוכב) ובעזרת כפית מרוקנים את החלק הפנימי לקערה. משאירים שכבה של חצי ס״מ מהירק כדי שהוא לא יתפרק.
5. מועכים את כל בשר הארטישוק הירושלמי של כל היחידות ומוסיפים פרמזן, שמנת, שום, שמן זית, מלח ופלפל. מערבבים היטב לפירה חלק. טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך.
6. ממלאים בחזרה את הירקות, ומקשטים בפטרוזיליה קצוצה ובגילופי פרמזן.
מגישים חם.
עוד ארטישוק ירושלמי


