מתכון לסלט חסה והפתעות

מתכון לסלט חסה והפתעות

סלט חסה והפתעות. | אפרת ליכטנשטט

סלט חסה והפתעות. | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

מרכיבים

1 בטטה גדולה קלופה וחתוכה לקוביות

3 כפות שמן זית

1 ראש חסה חתוך גס

הכי מעניין

2 נקטרינות חתוכות

1 משמש חתוך לקוביות

1 ראש חסה חתוך גס

¼ כרוב קצוץ דק־דק

100 גרם גבינת פטה/בולגרית מפוררת

1/3 כוס גרעיני דלעת/חמנית קלויים קלות על מחבת ללא שמן

לרוטב

¼ כוס שמן זית

2 כפות מיץ לימון

1 כף חומץ אורז

1 כפית חרדל

1 כף דבש

¼ כפית מלח

¼ כפית פלפל שחור

¼ כפית אורגנו

2 שיני שום כתושות

אופן ההכנה

  1. מניחים את קוביות הבטטה בקערה, מוזגים עליהן שמן ובוזקים מלח ופלפל ומערבבים היטב.
  2. מעבירים לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה אופים בתנור שחומם מראש ל־190 מעלות במשך 25־35 דקות עד שהקוביות רכות (בנינג׳ה בתוכנית אייר פראייר 20 דקות).
  3. מערבבים את כל חומרי הסלט.
  4. סמוך להגשה מוסיפים את הרוטב (לא את כולו, רק כמה שצריך) ומערבבים.