מרכיבים
1 בטטה גדולה קלופה וחתוכה לקוביות
3 כפות שמן זית
1 ראש חסה חתוך גס
הכי מעניין
2 נקטרינות חתוכות
1 משמש חתוך לקוביות
1 ראש חסה חתוך גס
¼ כרוב קצוץ דק־דק
100 גרם גבינת פטה/בולגרית מפוררת
1/3 כוס גרעיני דלעת/חמנית קלויים קלות על מחבת ללא שמן
לרוטב
¼ כוס שמן זית
2 כפות מיץ לימון
1 כף חומץ אורז
1 כפית חרדל
1 כף דבש
¼ כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור
¼ כפית אורגנו
2 שיני שום כתושות
אופן ההכנה
- מניחים את קוביות הבטטה בקערה, מוזגים עליהן שמן ובוזקים מלח ופלפל ומערבבים היטב.
- מעבירים לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה אופים בתנור שחומם מראש ל־190 מעלות במשך 25־35 דקות עד שהקוביות רכות (בנינג׳ה בתוכנית אייר פראייר 20 דקות).
- מערבבים את כל חומרי הסלט.
- סמוך להגשה מוסיפים את הרוטב (לא את כולו, רק כמה שצריך) ומערבבים.