מרכיבים
½ חציל חתוך לקוביות גדולות
3 כפות שמן זית
מלח
הכי מעניין
פלפל שחור גרוס
1 תפוח אדמה קלוף, מבושל וחתוך לקוביות
½ כוס גרגרי חומוס מבושלים (אפשר להשתמש גם בקפואים)
1 עגבנייה גדולה חתוכה לקוביות
1 מלפפון חתוך לקוביות
3-4 עלי חסה קיסר פרוסים
½ פלפל חריף מנוקה מחרצנים ומגידים פרוס דק (לא חובה)
2 גבעולי בצל ירוק פרוסים
¼ כוס עלי נענע קצוצים גס
¼ כוס פטרוזיליה קצוצה גס
לרוטב
2-3 כפות שמן זית
4 כפות מיץ לימון סחוט טרי
מלח
פלפל שחור גרוס
להגשה
3-4 ביצים קשות חצויות לאורך
2-3 כפות טחינה גולמית

סלט סביח | צילום: צילום: גיא אשכנזי, Agency Karela
אופן ההכנה
1. מחממים תנור לחום של 220 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
2. בקערה שמים חציל, שמן זית, מלח ופלפל ומערבבים. מעבירים לתבנית ומפזרים בשכבה אחידה, מכניסים לתנור ל־15-20 דקות עד שהוא מקבל גוון שחום, מוציאים ומניחים בצד להצטננות במשך 2-3 דקות.
3. בקערה גדולה שמים את שאר מרכיבי הסלט ואת מרכיבי הרוטב ומערבבים היטב.
4. מוסיפים את החצילים ומערבבים.
5. מזלפים מעט טחינה גולמית, מניחים ביצים מעל ומגישים.
סלטים נוספים



