מתכון לסלט ירקות שרופים

מלווה מושלם לבשר, לעוף או לדגים, שאפשר להכין גם בשטח על גבי קרש חיתוך גדול

סלט ירקות שרופים. | אפרת ליכטנשטט

סלט ירקות שרופים. | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

מרכיבים

4 עגבניות

1 חציל

2 פלפלים אדומים/צהובים

הכי מעניין

1 פלפל חריף (לא חובה)

½ צרור פטרוזיליה/כוסברה או גם וגם

3 שיני שום

¼ כוס שמן זית

1 כפית מלח

אופן ההכנה

  1. שמים את כל הירקות על הגריל או המדורה ושורפים אותם היטב מכל הכיוונים. אפשר גם לשים את כל הירקות בנינג׳ה גריל ל־10־15 דקות על גריל חום גבוה. בתנור שמים על מגש בטמפרטורה של 250 מעלות לחצי שעה או עד שהירקות מתחילים להישרף.
  2. מצננים מעט את הירקות ומקלפים את הפלפלים והחציל מקליפתם.
  3. שמים את בשר החציל במסננת ומועכים כדי שיאבד את הנוזלים.
  4. פותחים ומרוקנים את הפלפלים מהגרעינים.
  5. על קרש גדול שמים את כל הירקות ובעזרת סכין גדולה קוצצים היטב.
  6. אפשר להוסיף את השום והפטרוזיליה לקרש, אני שמתי אותם לחוד במיני מעבד מזון לקיצור התהליך.
  7. מוסיפים גם מלח ושמן זית וממשיכים לקצוץ עם הסכין למרקם אחיד.

שומרים בקירור.